Alūksnes novada civilās aizsardzības komisija mācībās trenē rīcību krīzes situācijās - Alūksnes novads

Alūksnes novada civilās aizsardzības komisija mācībās trenē rīcību krīzes situācijās

Alūksnes novada civilās aizsardzības komisija mācībās trenē rīcību krīzes situācijāsTrešdien, 6. martā, Alūksnes novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija mācībās “Pilskalns 2024” trenēja rīcības un sadarbības spējas krīzes situāciju risināšanā.

 

Mācību laikā saskaņā ar iepriekš sagatavotu scenāriju komisija sadarbībā ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi un 31. kājnieku bataljonu izspēlēja atbildīgo institūciju rīcību hibrīdapdraudējuma gadījumā. Mācību dalībnieki analizēja vairākas potenciālas krīzes situācijas, plānojot komisijas un iesaistīto dienestu rīcību to risināšanā, iedzīvotāju pamatvajadzību nodrošināšanā. Atbilstoši mācību scenārijam, pašvaldības administratīvajā ēkā atrasties nebija droši, tādēļ civilās aizsardzības komisijas mācības šoreiz notika alternatīvā vietā ārpus pašvaldības telpām.

 

– Katras mācības uzlabo civilās aizsardzības komisijas sagatavotību un savstarpēju koordināciju, veicina labāku izpratni par iestāžu atbildības sfērām, resursiem un iespējamo rīcību, kas ir būtiski, lai trenētu efektivitāti un reaģēšanas spējas neparedzētās situācijās, – pēc mācībām rezumēja Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins.

 

Mācību vadītājs, Zemessardzes 31. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Jānis Freimanis uzsvēra, ka mācību mērķi tika sasniegti un šis bija praktisks civilās aizsardzības komisijas dalībnieku kritiskās domāšanas vingrinājums, lai trenētu spēju īsā laikā, taču efektīvi atrast viedus risinājumus dažādām krīzes situācijām.

 

Starpinstitūciju mācības “Pilskalns” Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes teritorijā regulāri notiek kopš 2020. gada. To mērķis ir veicināt militāro un civilo struktūru sadarbību, izpratni par katras organizācijas lomu visaptverošā valsts aizsardzībā.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content