Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles - Alūksnes novads

Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles

16. aprīlī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas 10 dalībniekiem un pedagogiem bija iespēja tikties ar Eiropas Parlamenta viceprezidentu Robertu Zīli. Vizītes laikā devāmies ekskursijā pa Eiropas Parlamenta ēku Briselē, noklausījāmies lekciju par darba kārtību šajā ES institūcijā, par to, kā tiek ievēlēti deputāti un kādi ir viņu darba uzdevumi. Roberts Zīle iepazīstināja ar saviem darba pienākumiem, strādājot parlamentā, kas viņam jāveic lēmumu pieņemšanas procesā kā viceprezidentam un sniedza atbildes uz jauniešiem interesējošiem jautājumiem. Pēc tikšanās jauniešiem bija ekskursija uz Eiropas Parlamentā muzeju “Parlamentarium”, kurā varēja iepazīties ar Eiropas vēsturi un izspēlēt interaktīvas spēles.

Vizītes laikā tika gūtas atziņas, ka Eiropas Parlamentā darāmo darbu klāsts ir ļoti plašs un nepavisam nav viegls – ir jāstrādā daudz un ārkārtīgi atbildīgi, ka uzticama darba komanda ir īstā panākumu atslēga. Jaunieši uzzināja, ka, iegūstot augstāko izglītību, ES institūcijās var pretendēt uz prakses, iespējams, arī darba vietu. Brauciens izdevās ļoti vērtīgs, jo bija arī laiks iepazīt Briseli kā Eiropas centru un vienu no vecās pasaules skaistākajām galvaspilsētām, pilsētu, kas ierakstīta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Tā atklāja savus krāšņumus – gan centrālo laukumu, kas ir pilsētas pērle un arhitektūras meistardarbs, gan vareno karaļa pili un dārzu, gan Briseles simbolu- skulpturālo strūklaku – čurājošo puisēnu. Vakara krēslā devāmies uz vēl vienu no Briseles pilsētas simboliem – izgaismoto “Atomium”, kas ir 165 miljardus reižu palielināta dzelzs kristālrežģa fragmenta modelis, ko 1958. gadā izveidoja Andrē Vaterkeins Pasaules izstādei Expo.

Neskatoties uz kaprīzajiem laikapstākļiem, apmeklējām Gentes pilsētu, kur varēja apskatīt senās pilsētas skaisto un neparasto arhitektūru – majestātisku ķieģeļu un granīta Sv. Bavo katedrāli, Grāvenstīnu, kas ir viens no spēcīgākajiem cietokšņiem ar grāvjiem Rietumeiropā, ko ieskauj Līves upe, izbaudīt Genti, braucot ar laivu pa kanāliem, uzkāpt 90 m augstajā Belfortas tornī, no kura pavērās brīnišķīga pilsētas ainava.
Jaunieši atzīst, ka šis brauciens ir bijusi lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi, bagātīgus iespaidus, iepazīt citas valsts kultūras vērtības un galvenokārt – pilnveidot, paplašināt zināšanas par Briseli kā vietu, kur tiek pieņemti mums visiem tik nozīmīgi lēmumi, par to, kā tiek organizēts šis process, tikties ar EP deputātu no Latvijas, kurš veic tik nozīmīgus pienākumus Eiropas Parlamentā.

Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta ZīlesEiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki vizītē pie EP viceprezidenta Roberta Zīles

Sintija Auseja, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāja

Skip to content