IEPAZĪSTAM DZĪVNIEKUS - Alūksnes novads

IEPAZĪSTAM DZĪVNIEKUS

Marta mēnesī 8. grupas mēneša tēma bija “Putni un dzīvnieki”.

Mēneša sākumā, kopā ar bērniem noskaidrojām, kādus dzīvniekus vēlamies iepazīt. Izveidojām plānu katrai nedēļai un sākām ar vistuvākajiem sev – kaķi, suni. Rosinājām pastāstīt par saviem mājdzīvniekiem, par viņu ieradumiem, krāsu, mīļāko gardumu. Tajā pat laikā vingrinājāmies iepazīt un nosaukt viņu mazuļus – kaķēns, kucēns un tml. Attīstījām arī roku un pirkstu muskulatūru, darinājām no dažādiem materiāliem savu mīļāko mājdzīvnieku.

Nākamajā nedēļā turpinājām ar mājdzīvniekiem lauku sētā un to mazuļiem – cūku, aitu, vistu, zosi. Bērni tos bija jau redzējuši, gan pie saviem vecvecākiem, gan arī dažiem tādi ir mājās. Klausījāmies pasaku  “Rudā vistiņa” un mācījāmies apgūt virzienus  – pa labi, pa kreisi, aiz, ar  Bee –  Bot robotiņa palīdzību. Bērni ar lielu aizrautību iesaistījās pasakas tēlu ceļā un virzienos kur zvēriem jānonāk. Vingrinājāmies nosaukt arī katra zvēra izskata iezīmes un atdarināt to balsis. Noskaidrojām viņu īpašības un kur dzīvo.

Dzīvnieku mēnesis turpinājās ar meža dzīvniekiem un to iepazīšanu. Šoreiz runājām par lāčiem, zaķiem, briežiem, kā arī devāmies uz sev tuvāko mežu, lai aplūkotu, ko varam tur ieraudzīt un kā varam palīdzēt mežam, lai saaudzētu vidi priekš zvēriem un visiem, kas uz turieni dodas. Secinājām, ka mežā zvērus nemaz nav tik viegli atrast un ieraudzīt un, lai saglabātu vidi sev apkārt tīru – mežā nedrīkst mēslot un izsviest atkritumus. Paralēli tam vērojām arī putnus, kādus varam tur ieraudzīt un nosaukt.

Pēdējā marta nedēļā klāt jau bija Lieldienas un ar tām saistītas aktivitātes, tad runājām par zaķiem, vistām, cālēniem un apkopojām visu ko esam uzzinājuši pa šo mēnesi. Bērni ar patiesi lielu interesi mācījās, izzināja un iepazinās, stāstīja par zvēriem, to mazuļiem un viņu dzīvesveidu.

Lai arī jums ir tikpat radoši, priecīgi brīži kopā!

IEPAZĪSTAM DZĪVNIEKUS. IEPAZĪSTAM DZĪVNIEKUS.

Sagatavoja:  8.grupas skolotājas Laura OZOLIŅA, Sanita DRUNKA.

Skip to content