„SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU - Alūksnes novads

„SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU

Visu mācību gadu Ekoskolas tēma ir „Mežs”. Bērni gada garumā caur dažādām aktivitātēm, ko piedāvāja sporta, mūzikas un grupu skolotājas, izzināja mežu.

Mūsu grupas nosaukums „ Sprungulīši”, ar to arī sākām izpētes procesu. Bērniem bija iespēja apskatīt trīs dažādus sprungulīšus un nobalsot par skaistāko. Vairākums nosliecās par labu sprungulītim no priedes.

Rīcības dienās apciemojām SIA „4PLUS”. Redzējām, kā apstrādā kokus un ko iegūst gala rezultātā. Izgājām cauri visiem posmiem malkas ieguvei.

Noskaidrojām, kas tad veido mežu. Tie ir daudz un dažādi koki, augu valsts un dzīvnieki. Ļoti cītīgi apguvām skuju un lapu kokus. Un nu jau lielākā daļa bērnu zin, ka mežu veido trīs skuju koki – egle, priede un kadiķis. Čiekurus izmantojām visās mācību jomās un zilās kadiķu ogas varēja pagaršot ikviens. Lapu kokus pētījām gan rudenī, gan pavasarī. Rudenī viegli atpazīt ozolu un kastani, jo zem tiem vācām zīles un kastaņus. Pavasarī iepazinām tuvāk bērzu – nogaršojām sulu, iepazinām bērza tāsi un sapratām ar ko tas atšķiras no citiem kokiem.

Ogas, sēnes, dzīvnieki un putni saistīja bērnu uzmanību pasakās, radošajos darbos un aplūkojot attēlus.

Nu mēs esam Mazie Meža Eksperti. Zinām, ka mežs ir jāsaudzē un kā tajā jāuzvedas.

EJOT UZ MEŽU ATCERIES – KO ATNESI, TO AIZNES.

„SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU„SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU „SPRUNGULĪŠI” PĒTA MEŽU

Sagatavoja: Skolotājas Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE, Ieva OZOLIŅA.
10.05.2024.

Skip to content