Pašvaldība tikās ar jauno pasažieru pārvadājumu veicēju - Alūksnes novads

Pašvaldība tikās ar jauno pasažieru pārvadājumu veicēju

7. augustā Alūksnes novada pašvaldībā norisinājās sanāksme ar AS “Talsu autotransports”, kas no šī gada 1. novembra veiks pasažieru pārvadājumus reģionālo autobusu maršrutos Alūksnes novada teritorijā.
 
Uzņēmuma pārstāvji atzinīgi novērtēja Alūksnes novada pašvaldības pieeju lielāko daļu skolēnu pārvadājumu organizēt, izmantojot sabiedrisko transportu, kas ļauj saglabāt autobusu reisus pagastu teritorijās. Viņi uzsvēra, ka uzņēmumam ir ilggadēja pieredze pasažieru pārvadājumos un tā mērķis ir nodrošināt pakalpojuma sniegšanu tā, lai apmierinātas būtu visas tajā iesaistītās puses.
Galvenais sarunas mērķis bija pārrunāt galvenos sadarbības jautājumus skolēnu un arī pārējo pasažieru pārvadājumu nodrošināšanā. Tikšanās laikā sarunas dalībnieki apsprieda vairākus jautājumus, tostarp skolēnu un viņu veikto braucienu identifikācija un ar to saistītie norēķini starp pašvaldību un pārvadātāju, pasažieru skaitam atbilstošas ietilpības autobusu plānošana maršrutos, ceļu uzturēšana – īpaši ziemas laikā un citi jautājumi.
Skolēniem, kas uz izglītības iestādēm nokļūst ar sabiedriskā transporta reisiem, jaunā mācību gada pirmajos mēnešos saglabāsies līdzšinējā kārtība, brauciena laikā identificējoties ar etalonu, bet par kārtību pēc 1. novembra pašvaldība informēs.
 
Lāsma ĒVELE,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Skip to content