Alūksnes novada bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku Martu Pujātu - Alūksnes novads

Alūksnes novada bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku Martu Pujātu

Alūksnes novada bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku Martu PujātuSeptembris ir Dzejas dienu un dzejas mēnesis, tādēļ 5.septembrī plkst. 17.30 visus, kuriem tuva dzeja, dzejnieka Marta Pujāta personība un daiļrade, aicinām doties kopīgā braucienā ar “dzejas vilcieniņu”.

Dzejas vilcieniņš aties 17.30 no laukuma pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra. Brauciena laikā visiem interesentiem būs iespēja gan satikt dzejnieku Martu Pujātu un klausīties dzejoļus paša dzejnieka izpildījumā, gan uzdot viņam jautājumus. 

Pasākuma apmeklētājus aicinām braucienam iepriekš pieteikties klātienē Alūksnes novada bibliotēkā, pa tālruni 25403935 vai rakstot uz e-pastu biblioteka@aluksne.lv!

Marts Pujāts ir 1982. gadā dzimis latviešu dzejnieks. Pirmās Marta publikācijas datējamas ar 1998. gadu. Saņēmis vairākus apbalvojumus: par pirmo dzejas krājumu “Tuk tuk par sevi” (2000) saņēmis Klāva Elsberga prēmiju, bet par dzejas krājumu “Nāk gaismā pati lampa” (2013) saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu dzejas nominācijā “Labākais dzejas darbs”. Raksta ne tikai pieaugušo un jauniešu auditorijai – par dzejas krājumu bērniem “Ej nu ej”  (2020) saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu un Jāņa Baltvilka balvu. Paralēli dzejoļu rakstīšanai Marts Pujāts nodarbojas arī ar dzejas tulkošanu.

Tikšanās ar Martu Pujātu ir Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīts pasākums (Alūksnes novada bibliotēkas projekts “Rakstnieks + grāmatas + lasītājs = lasītprieks -5”).

 

Zane Drozdova,
Alūksnes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas galvenā bibliotekāre

Skip to content