Alūksnes novadu darba vizītē apmeklēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs - Alūksnes novads

Alūksnes novadu darba vizītē apmeklēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs

12. septembrī Alūksnes novadu darba vizītē apmeklēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Vizītes sākumā prezidents tikās ar pašvaldības vadību. Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers iepazīstināja ar svarīgākajiem novada jautājumiem, pašvaldības veiktajām strukturālajām izmaiņām. Dz. Adlers uzsvēra, ka veikto reformu rezultātā pašvaldība ir spējusi sabalansēt budžetu, lai varētu gan nodrošināt pašvaldības pakalpojumus, gan atvēlēt līdzekļus attīstības projektiem.

Viņš informēja par izmaiņām izglītības iestāžu tīklā, kur pašvaldības mērķis bija kvalitatīva izglītība novada skolēniem. Būtiska sarunas tēma bija veltīta arī drošībai valstī un ar valsts attīstību saistītiem jautājumiem.

Pēc tam Valsts prezidents apmeklēja Alūksnes vidusskolu un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju. Apskatīja mūsdienīgi aprīkoto ķīmijas laboratoriju, kur tikās ar skolotāju Inesi Ločmeli un skolēniem.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskajā korpusā Valsts prezidents tikās ar abu skolu 12. klašu skolēniem un atbildēja uz viņu jautājumiem. Skolēni interesējās par tādām tēmām kā valsts drošība, reģionālā attīstība, dzīves mērķu izvēle, prezidenta ieteikumi profesijas izvēlei, valsts un pašvaldību iespējas veicināt jauniešu atgriešanos dzimtajās vietās.

Vēlāk Valsts prezidents apmeklēja SIA CEWOOD esošo un jauno ražošanas ēku, iepazinās ar produkcijas ražošanas procesu, uzņēmuma attīstības plāniem.
Dienas otrajā daļā Valsts prezidents viesojās Alūksnes Bānīša stacijas ekspozīcijā, kur iepazinās ar šaursliežu dzelzceļa vēsturi. Pēc tam viesis arī izbaudīja braucienu ar Bānīti, kur sarunā ar SIA “Gulbenes-Alūksnes bānītis” pārstāvjiem apsprieda izaicinājumus abas Ziemeļvidzemes pilsētas savienojošās dzelzceļa līnijas pašreizējā darbībā.

Valsts prezidents Jaunalūksnes pagastā apmeklēja zemnieku saimniecību “Igaunīši”, kur saimnieki iepazīstināja ar medus iegūšanas procesu un bišu dravu.
Vēlāk Alūksnes Kultūras centrā Edgars Rinkēvičs atbildēja uz Alūksnes novada iedzīvotāju jautājumiem.
Vizītes noslēgumā Valsts prezidents novērtēja Alūksnes Pilssalas infrastruktūru.
Pateicamies prezidenta kungam par viesošanos Alūksnes novadā un ieklausīšanos iedzīvotāju un pašvaldības pārstāvju viedokļos!

Alūksnes novadu darba vizītē apmeklēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs

Skip to content