MŪSU KRĀSAINAIS RUDENS - Alūksnes novads

MŪSU KRĀSAINAIS RUDENS

Mūsu grupiņas dzīvē šis rudens, par spīti ierobežojumiem, ko uzliek dzīve, ir tiešām bijis ļoti krāsains ar daudzveidīgiem izaicinājumiem.

  1. Izaicinājums – Tēvu diena. Pāgājušā mācību gadā savas grupas tēvus uzaicinājām darboties Lego darbnīcā, kur tapa daudz un dāžadi interesanti darbi. Tēviem tā bija iespēja atgriezties bērnībā, bet bērniem jaukās rotaļas kopā ar tēti. Šogad bērni izaicināja savus tētus uz skriešanās sacensībām. Grupā  tika nofilmēts video, kurā bērni ierunāja aicinājuma tekstu – “ Tēti, nāc ar mani skriet! ”. Šis video tika ievietots vecāku Watsapp grupā, ko tēvi saņēma Tēvu dienas priekšvakarā. Kur skriet, bija pašu izvēle – mežā, pagalmā, stadionā, parkā. Mammas bija tās, kas šo notikumu piefiksēja nofilmējot. Pēc tam visi ieraksti tika atsūtīti grupas skolotājai, lai tie visi kopā tiktu apvienoti vienā filmā. Šo ierakstu bija iespējams noskatīties grupas vecāku sapulcē. Atsaucība bija ļoti liela. Tas ļoti iepriecināja arī mūs .
  2. Izaicinājums – Dižkoki Alūksnē. Iestādes Ekopadome ierosināja akciju visām grupām “Apmeklē dižkoku”, par pamatu ņemot Alūksnes Tūrisma un informācijas centra izstrādāto dižkoku karti. Tā ir mūsu šī rudens lielā aizraušanās. Kopā mēneša laikā esam apciemojuši 19 dižkokus – ošus, priedi, ozolus, papeli, liepu, melnalkšņus. Visus dižkokus esam samīļojuši, mērījuši to resnumu, cik bērni var sastāties apkārt, pētījuši čiekurus, lapas, mācījušies to nosaukumus, skaitījuši zīles, vērojuši apkārtni, ko var interesantu ieraudzīt (gulbju ģimeni ezerā, kurmju rakumus, Cepurītes salu, lauču ģimeni). Ne pie visiem kokiem bija viegli aizejams. Piemēram priede, kas atrodama Muižas parkā, bija tā noslēpusies, ka ilgi meklējām, bet atradām. Tur ieraudzījām, ka šai priedei ir ļoti interesanti čiekuri. Ar to mūsu dižkoku meklēšana vēl nav beigusies. Ejot pie dižkokiem pamanījām vēl dažus “resnīšus”, tos noteikti vēl apciemosim un izmērīsim apkārtmēru. Tāpat  pie dižkokiem dosimies vēlā rudenī, ziemā un pavasarī, lai apskatītu, kādi tie izskatās citos gada laikos. Tomēr 5 no zināmajiem dižkokiem atrodas mums par tālu. Te mēs talkā aicināsim ģimenes. Šos kokus bērni ar vecākiem varēs apciemot brīvdienās un fotogrāfijas sūtīt uz grupiņu.
  3. Izaicinājums – Rudens pārgājiens. Šī mēneša tēma mums ir “Ej dabā!”. Dodoties dabā mēs varam aicināt līdzi arī ģimenes – tēti, mammu, brāli un māsu. Tā mēs visi kopā devāmies pārgājienā uz Jaunannas dabas taku “Bebru valstība”. Katrai ģimenei, ierodoties Zaķu salā, tika iedota darba karte, kurā bija dažādi uzdevumi. Uzdevumi bija dažādi – saskaitīt koka figūras – bebrus, zaķus, vāveres, lapsas, ūpjus, putnu būrus, pierakstīt novēroto, pamanīto. Piem. Kas ir rakstīts uz zīmes, kur redzams āpsis uz zaļa fona – Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes! Kopā ar bērnu bija jāsaliek bērna vārda pirmais burts. Bet pēdējais jautājums bija vecākiem – Kā agrāk sauca Papardes staciju? (Annehoff, Annas muiža, Anna). Papardes stacija bija mūsu pārgājiena bērniem gaidītākais brīdis – brauciens ar bānīti no Papardes stacijas līdz Alūksnei. Lielākajai daļai bērniem, arī vecākiem šis bija pirmais brauciens ar bānīti. Tāpēc tas bija ļoti labs dienas noslēgums.

               Tas nenozīmē, ka mūsu izaicinājumi ir beigušies, tie turpināsies arī uz priekšu – visa mācību gada garumā.

Sagatavoja: 7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content