BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’ - Alūksnes novads

BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’

Noslēdzot Janvāra mēnesi bērni piedalījās sporta dienā ‘’Ziemas prieki’’ Katrai grupai bija uzdevums virzīties pa stacijām vadoties pēc staciju kartes, kurās kopā bija septiņi stacijas. Pieci stacijas punkti sastāvēja no stafetēm, bet divi no kustību rotaļām.

Ziemas sporta svētku gaita

Stafetes 

Apskrien ziemu.  Sastājas divās kolonnās viens aiz otra.  Priekšā būs novietoti konusi. Katram bērnam būs jāizskrien cauri konusiem un jāatgriežas atpakaļ pie komandas biedra un jānodod stafete nākošajam. Rokās jātur kociņš.

Vizināšana ar ragaviņām. Ragaviņās sēž komandas dalībnieks. Bērns pārvadā komandas biedru  ragaviņās ap konusu un atdod ragaviņas nākamajam dalībniekam. Un turpinām, tā kamēr visi ir izbraukuši ar ragavām.

Sniega piku nesam. Nostājās divās kolonnās. Katrs bērns paņem sniega piku uz paliktnīša un ejot cauri konusiem nodot stafeti nākošajam bērnam. Un tā katrs iziet stafeti.

Stafete’’ Lecam, kā zaķi’’. Nostājas divās kolonnās viens aiz otra. Lecam, kā zaķi. Lec iekšā un ārā no riņķa.

 ‘’Trāpi mērķi’’. Bērns paņem  skolotāja pa vienai sniega bumbai Katram bērnam ir jāmēģina iemest sniega piku grozā. Uzvarēs komanda, kura iemetīs bumbiņas vairāk grozā.

Rotaļas

 ‘’Ziema ’’. Bērni skrien pa laukumu izklaidus. Kad skolotājs pasaka ziema, tad bērni sastingst. Un tā kādas 5 reizes. Kas izkustas izstājas no spēles.

 ‘’ Sālsstabi’’. Izvēlas vienu vadītāju, kas ķers citus bērnus un sasaldēs. Tam kuram pieskarsies būs sasaldēts  (sastings). To bērnu kuru sasaldēs citi bērni nevarēs atsaldēt. Spēle beidzas tad, kad visi ir sasaldēti.

Sporta dienas mērķis bija veicināt bērnu pozitīvu attieksmi pret sportu, paplašināt bērnu redzesloku par ziemas rotaļām, stafetēm un veselīgu dzīvesveidu. Turpināt attīstīt svaigā gaisā (ziemas periodā) ar kustības rotaļu un stafešu palīdzību bērnu pamatkustības, Mācīt bērniem pozitīvu attieksmi pret sacenšanos. Kā arī veicināt izpalīdzību un draudzīgu attieksmi pret saviem draugiem un savas komandas dalībniekiem.

BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’BĒRNUDĀRZA ‘’PIENENĪTE’’ AIZVADĪTA SPORTA DIENA ‘’ZIEMAS PRIEKI’’

 

Skip to content