Mūsu “Pienenītei” – 40 - Alūksnes novads

Mūsu “Pienenītei” – 40

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde „Pienenīte” savas dzimšanas dienas skaita gadalaikā, kad gaiss mums visiem vēsta par atdzimšanu un pavasari.

Pasaules vēstures mērogā 40 gadi ir nenozīmīgs lielums, bet tikai retais strīdēsies, ka šāds laika periods ir nozīmīgs ikviena cilvēka mūžā.

Šo gadu laikā iestādi ir absolvējuši vairāk kā 1000 audzēkņi, absolventi ir atveduši šurp savas atvasītes, un nu jau gaidām arī mazbērnus.

Mūsu absolventi šobrīd dzīvo un strādā daudz un dažādās valstīs un pat vairākos kontinentos – Eiropā, Āzijā, Amerikā. Viņi ir kļuvuši slaveni sportisti (Andrejs Rastorgujevs, Ilona Marhele), zinātņu doktori (Santa Stopniece), aktieri (Anta Aizupe, Raimonds Celms), dziedātāji (Kristīne Zaharova, Eva un Kaiva Molleres) un mūziķi (Romans Vendiņš un daudzi citi).
Arī mūsu pašu iestādē jau daudzus gadus strādā pašu bijušie audzēkņi.

Bērnudārza dzimšanas dienu ar lielu nepacietību gaidīja, katrs “Pienenītes” iemītnieks. Tika rotātas telpas, veidota izstāde, bērni gatavojās krāsainam un skanīgam koncertam.

28.marta rīts sākās ar pieneņu dzeltiem baloniem ik pēc solīša, ar smaidiem bērnu, vecāku un darbinieku sejās, ar apsveikumiem no teju katras ģimenes, kas ikdienā apmeklē mūsu bērnudārzu.

Rīta cēlienā mūs visus sagaidīja košā un graciozā Pienenīte (skolotāja Skaidrīte Melne), kura katram veltīja siltu smaidu, jauku vārdu un dalījās ar bērniem priekā dziedot un dejojot. Protams svarīga dzimšanas sastāvdaļa ir svētku kliņģeris un sveču dzirkstis.

Vēlot saules mūžu, tika aizsākti nākamie iestādes dzīves gadi, kas mazajiem “Pienenītes” draugiem kādreiz atsauks atmiņā skaisto bērnību.

 

PII “Pienenīte” vadītājas vietniece izglītības jomā

Dace Gailāne

Skip to content