Alūksnes muzejs aicina uz Saulgriežu saules saukšanu - Alūksnes novads

Alūksnes muzejs aicina uz Saulgriežu saules saukšanu

Vasaras saulgrieži ir īpašs laiks, kad cilvēks un daba saplūst vienotā veselumā, kad ikviens zāles stiebriņš, ikviena ūdens lāse ir spēcinošas saules enerģijas un dzīvības pilni. Saules, ūdens un dabas enerģija spēj attīrīt, un ne tikai ārēji, bet arī dvēseliski. Ļausim aizplūst visam negatīvajam un atbrīvosim vietu dzīvības un prieka enerģijai!

Alūksnes muzejs aicina 21.  jūnijā plkst. 4.00 Alūksnes ezera krastā peldvietā „Vējiņš” uz saullēkta sagaidīšanu „Sauksim sauli”.

Lai uzņemtu saules staru dziedinošo spēku, modināsim rīta sauli ar dziesmām, dejām un rotaļām. Veiksim uguns rituālu, un uz koka pagalītēm rakstīsim spēka vārdus Latvijai. Siesim augu enerģētiskās slotiņas, ieklausoties Dainas Bindes stāstījumā par augu pielietojumu un ietekmi uz cilvēka veselību un labsajūtu. Caur pirts rituālu attīrīsimies un palīdzēsim sev atrast iekšējo līdzsvaru. “PIRTS SKOLAS” pirtiņā Nauris Zutis un Santa Melece pastāstīs un ierādīs veselības pērienu un pirts gudrības. Vīsim kopējo vainagu, ko palaist Alūksnes zilgajos ezera ūdeņos, kā arī baudīsim basām kājām rīta rasas veldzi un iesim rīta peldē.

Ielīgosim vasaras saulgriežus un uzņemsim dabas spēku un enerģiju visam gadam!

Ikviens tiek mīļi gaidīts!

Aicinām līdzi ņemt saulainu noskaņojumu, “Līgo groziņu”, pirtsdvieli un ziedojumu Pirts gariņam!

 

Jolanta Baldiņa, Alūksnes muzeja

Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste

Skip to content