Pašvaldība aicina apspriest nekustamā īpašuma Jāņkalna iela 17A lokālplānojumu - Alūksnes novads

Pašvaldība aicina apspriest nekustamā īpašuma Jāņkalna iela 17A lokālplānojumu

Lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Jāņkalna iela 17A, Alūksne, Alūksnes novads, izstrādes mērķis ir mainīt teritorijas plānojumā pašreiz noteikto plānoto (atļauto) izmantošanu no Dabas un apstādījumu teritorijas uz Jauktas centra apbūves teritorijas funkcionālo zonu, lai sakārtotu pilsētas ārtelpu, racionāli izmantotu teritoriju, tajā skaitā, veiktu publisko apbūvi.

Lokālplānojuma teritorijas kopējā platība ir 2,4 ha un tā sastāv no divām zemes vienībām.

Kā zināms, Alūksnes novada dome 2018. gada janvāra domes sēdē ir jau pieņēmusi lēmumu par to, ka Izglītības un sporta centra projektēšanu un būvniecību veic Jāņkalna ielā 17A. Jāuzsver gan, ka izglītības un sporta centrs ir tikai viens no iespējamajiem objektiem nekustamajā īpašumā Jāņkalna iela 17A, Alūksne, Alūksnes novads. Lokālplānojuma publiskās apspriešanas mērķis ir uzklausīt iedzīvotāju un institūciju viedokļus par izstrādāto dokumentu, kas paredz vispārīgās prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, inženiertīklu izbūvei, apbūvei un teritorijas labiekārtojumam u.c.

 

Alūksnes novada pašvaldība informē, ka 2018. gada 4. septembra domes sēdē tika pieņemts lēmums Nr. 323 “Par lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Jāņkalna iela 17A, Alūksne, Alūksnes novads, pirmās redakcijas nodošanu publiskai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai” (protokols Nr. 11, 5.p.). Publiskās apspriešanās termiņš noteikts no šā gada 10.  septembra līdz 19. oktobrim.

Ar lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Jāņkalna iela 17A, Alūksne, pirmo redakciju var iepazīties iepriekš minētajā termiņā Alūksnes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.aluksne.lv sadaļā “Sabiedrība”/“Sabiedrības līdzdalība” Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas 202. kabinetā, Dārza ielā 11, Alūksnē, no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 8.00-17.00 un piektdienās plkst. 8.00-16.30, un Valsts vienotās ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv.

 Publiskās apspriešanas sanāksme tiks organizēta Uzņēmējdarbības atbalsta centra telpās (Alūksnes Kultūras centrā, Brūža ielā 7, Alūksnē, 2. stāvā) 2018. gada 9. oktobrī plkst. 17.30.

 Rakstiskus priekšlikumus un komentārus par lokālplānojuma pirmo redakciju var iesniegt personīgi vai pa pastu līdz 2018. gada 19. oktobrim (pasta zīmogs) Alūksnes novada pašvaldības kancelejā: Dārza iela 11, Alūksne, Alūksnes novads, LV-4301, kā arī elektroniski uz e-pasta adresi: dome@aluksne.lv. Fiziskajām personām jānorāda savs vārds, uzvārds, adrese, juridiskām personām – nosaukums, reģistrācijas dati, adrese.

Skip to content