Pasaules čempionātā “Formula Future” klases ātrumlaivām piedalīsies arī Alūksnes jaunieši - Alūksnes novads

Pasaules čempionātā “Formula Future” klases ātrumlaivām piedalīsies arī Alūksnes jaunieši

Pasaules čempionāts “Formula Future” klases ātrumlaivām notiks 2018.gada 12.-18.novembrī Fudžeirā, Apvienotajos Arābu Emirātos (Fujairah, United Arab Emirates). Latviju tās 100.gades dzimšanas dienā pārstāvēs 19 bērni un jaunieši no Alūksnes, Bauskas, Jūrmalas un Liepājas.

Kopš 2012.gada Latvijas Ūdens motosporta federācija (turpmāk – LŪMSF) piedalās Starptautiskās ūdens motosporta federācijas (Union Internationale Motonautique, turpmāk – UIM) bērnu un jauniešu attīstības programmā un tās galvenais mērķis ir ūdens motosporta kā aktīva un droša sporta attīstība bērnu un jauniešu vidū.

UIM programmas „Formula Future” ietvaros notiek ne tikai nodarbības pašiem mazākajiem sportot gribētājiem un jauniešiem vecumā no sešiem līdz astoņpadsmit gadiem, lai attīstītu vispārējo fizisko sagatavotību, izpratni par drošu atrašanos uz ūdens un ūdens motosporta pamatus, bet arī vietējās un starptautiska mēroga sacensības, kas iekļautas LŪMSF ikgadējā kalendārajā plānā.

Šogad Latvijas čempionāts “Formula Future” klasē notika vienā no skaistākajām Latvijas vietām Alūksnes ezerā, kurai kā sacensību vietai piešķirta UIM “Vides ilgtspējas balva”. Programmas ietvaros LŪMSF ar Alūksnes novada domes un kluba “Nord Ost Alūksne”, “Akvashelf Racing”, “Riga Powerboat team” un “Mēmeles sports” atbalstu nodrošināja bērnu un jauniešu treniņu programmu, kas ietvera sevī jauno talantu regulāru apmācību individuāli un grupu nodarbībās, kuras vada ūdens motosporta un sporta treneri ar atbilstošu profesionālo izglītību, ekskursijas un izzinošus pasākumus.

LŪMSF prezidents Atis Slakteris uzsvēra: „Septiņu gadu pieredze rāda, ka programma “Formula Future” ir pirmais solis jauniešu iesaistē ūdens motosportā. Tas ir liels pienesums ūdens motosporta saimei, un ieguldījums nākotnē.”

LŪMSF pateicas vecākiem par atbalstu un novēl veiksmīgus un drošus startus Pasaules čempionātā Fudžeirā, lai Latvijas simtgades gadā dāvātu ieguldījumu bērnu un jauniešu droša un aktīva dzīvesveida un sporta attīstībai!

Informāciju sagatavoja LŪMSF preses dienests

Skip to content