Merķeļa iela jau šomēnes kļūs par vienvirziena ielu - Alūksnes novads

Merķeļa iela jau šomēnes kļūs par vienvirziena ielu

Jau no nākamās pirmdienas, 12. novembra, Merķeļa iela posmā no Uzvaras līdz Brīvības ielai, Alūksnē, kļūs par vienvirziena ielu, kā tas ir paredzēts ielas pārbūves projektā.

 Kā jau esam informējuši, šoruden Alūksnē ir uzsākta Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Alūksnes pilsētas rūpnieciskās apbūves teritorijas attīstības 2. kārta” īstenošana, lai veicinātu otras lielākās Alūksnes rūpnieciskās apbūves zonas izaugsmi.

Projekta ietvaros pārbūvēs Merķeļa un Uzvaras ielas visā to garumā, Latgales ielu posmā no Dārza ielas līdz krustojumam ar Kanaviņu un Uzvaras ielām, ietverot arī minēto krustojumu, Jāņkalna ielu no krustojuma ar Tālavas ielu, Brīvības ielu no krustojuma ar Jāņkalna ielu līdz Merķeļa ielai.

Viena no projektā paredzētajām satiksmes organizācijas izmaiņām ir saistīta ar to, ka Merķeļa iela sliktās pārredzamības dēļ tiek pārveidota par vienvirziena ielu posmā no Uzvaras līdz Brīvības ielai, kur satiksme turpmāk tiks virzīta virzienā no Uzvaras uz Brīvības ielu. Aicinām autovadītājus, kuri šobrīd izmanto Merķeļa ielu, ņemt vērā izmaiņas, kas būs spēkā jau no 12. novembra un ievērot izvietotās ceļa zīmes.

Šobrīd Merķeļa ielā turpinās lietusūdens kanalizācijas izbūve, ierakuma būvniecība un konstruktīvo kārtu izbūve. Pārējās ielās pārbūve turpināsies nākamgad.

Sagatavojusi: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content