“Mēs mīlam Tevi, Latvija!” arī Pienenītē - Alūksnes novads

“Mēs mīlam Tevi, Latvija!” arī Pienenītē

Lai īpaši atzīmētu Latvijas dzimšanas dienu un uzzinātu daudz un dažādus faktus par Latviju PII “Pienenīte” Pūcīšu grupa bija sadalījusies 2 komandās, lai izspēlētu spēli “Mēs mīlam Tevi Latvija”.

Katrai komandai bija savs kapteinis, kurš palīdzēja to dalībniekiem koncentrēties spēlei. Tāpat kā TV šovā, arī šeit neizpalika interesanti jautājumi, slavenību minēšanas spēle, reti dzirdēti fakti. Kopā ar mūzikas skolotāju Ingu tika minētas dziesmas, kas ir apgūtas bērnudārzā, tika minētas mīklas, un neiztika arī bez burtu spēles. Spēles laikā komandu dalībniekiem tika aizklātas acis, pilnībā atņemot spēju redzēt, un ar taustes palīdzību vien dalībniekiem bija jāatpazīst burts. Vēlāk saliekot no burtiem vārdu.

 Lai cik tas neliktos grūti, arī Pūcīšu grupas bērni minēja, kur Latvijas kartē atrodas kāda no Latvijas pilsētām, un tas viņiem izdevās ļoti labi.

Par katru pareizo atbildi katra komanda savā īpašumā ieguva karodziņu. Spēle bija ļoti spraiga, jo bija jākoncentrējas, jādzird jautājums, atbildēt drīkstēja tikai tad, ja tika nospiests zvaniņš.

Ļoti aizraujoša izvērtās spēle “Dzimšanas dienas ballīte”, kurā saņemot dāvanu bija ļoti ātri jāatbild uz jautājumiem. Šoreiz steigā un uztraukumā bija aizmirsies kā sauc grupas auklīti. Pasākums izvērtās ļoti aizraujošs un emocionāls ar uzvaru un zaudējumu, ko līdzsvaroja saņemtās balvas un gardumi.

Paldies grupas skolotājā Elgai un Marikai, skolotāju palīgam Irai par organizēšanu un mūzikas skolotājai Ingai mūzikas par muzikālo pavadījumu.

Sagatavoja Dace Gailāne
Vadītāja vietnieks izglītības jomā

Skip to content