PII “Pienenīte” eglītes iedegšana - Alūksnes novads

PII “Pienenīte” eglītes iedegšana

Šorīt, 5. decembrī, bērni pulcējās pie PII “Pienenīte” izrotātās egles. Tā kā tuvojas Cūkas gads, mūzikas pavadībā ieradās divas cūciņas. Viena ļoti tieva un izsalkusi, otra ļoti apaļa, sārta un veselīga. Tās bērniem mācīja kā dzīvot veselīgi. Visiem patika gan izkustēties dziesmas “Ko lai ziemā dara” pavadījumā, gan izstāstīt vājajai cūciņai, kāda ir veselīga pārtika.

Lai nosūtītu Ziemassvētku vecītim vēstuli, bērni apsolīja cūciņai iemācīt lasīt un rakstīt. Tā kā Ziemassvētku vecītis dāvanas liek zem eglītes, arī šī sūtījuma saņemšanai vajadzīga skaista, izrotāta egle. Par godu mūsu eglei visi nodziedāja dziesmu “Reiz mežā dzima eglīte”(ar kustībām).

Nu pienāca laiks eglīti iedegt, tikai tad egles Ziemassvētku rota ir pilnīga. Tas izdevās visiem kopā, trīs reizes saucot – eglīte iededzies!

Nu eglīte ir grezna. Laiks brīnumiem! Katras grupiņas audzinātājas aizdedza brīnumsvecītes. Tās piepildīja visas lielās un mazās vēlēšanās.

Zem egles cūciņas ieraudzīja lielu pārsteigumu maisu. Tajā iekšā bija skaistas dāvanas, kas iesaiņotas kā lielas konfektes, uz tām katras grupiņas simbols. Cūciņas izdalīja visu maisa saturu bērniem. Pārsteigums no Ziemassvētku vecīša bija arī abām cūciņām, arī viņas saņēma veselīgas pārtikas paciņu.

Novēlot sagaidīt Cūkas gadu sportiski, veselīgi, kustīgi, cūciņas atvadījās.

6.grupas skolotājas:
Skaidrīte Melne, Agnese Račika.

Skip to content