“Sirds uz perona” Alūksnes Bānīša stacijā notiks Dzejas dienas - Alūksnes novads

“Sirds uz perona” Alūksnes Bānīša stacijā notiks Dzejas dienas

Septembris atnāk ar skolas gaitu uzsākšanu, krāsainām kļavu lapām un Dzejas dienām. Alūksnes pilsētas bibliotēka un Alūksnes Bānīša stacija aicina svinēt Dzejas dienas 13. septembrī plkst. 19.00. Turpinot alūksnietes Sigitas Jakobsones pērn aizsākto tradīciju, arī šogad pasākums notiks pie Alūksnes dzelzceļa stacijas (Jāņkalna ielā 52).

 Pasākumā “Sirds uz perona” dzeju dziesmās izdziedās dziesminieks Dinārs Gulbis, darbosies brīvais dzejas mikrofons, katrs varēs pārbaudīt savu erudīciju viktorīnā “Uzmini dzejas autoru”, kā arī piedalīties akcijā “Dzejas grāmatu maiņas punkts”, kurā savu dzejas grāmatu iemainīt pret kāda cita atnestu un sev interesējošu dzejas krājumu.

 Latvijā Dzejas dienas tiek rīkotas kopš 1965. gada, ik gadu 11. septembrī atzīmējot Raiņa dzimšanas dienu. Savukārt Dzejas dienu akcija “Sirds uz perona” aizsākās 2011. gadā dzelzceļa stacijā Tukums I kā Tukuma literātu apvienības iniciatīva ar mērķi lasīt savu mīļāko dzeju jebkur, pie eksistējoša vai ex dzelzceļa, autobusa pieturā, vienatnē vai kompānijā. Pasākums notiek katru gadu septembra otrās piektdienas vakarā daudzviet Latvijā un pasaulē.

Dace Bumbiere-Augule,
Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content