Nāc un diskutē! Jo diskusijas saliedē! - Alūksnes novads

Nāc un diskutē! Jo diskusijas saliedē!

Sveiks, vidzemniek! Tev ir iespēja piedalīties Latvijas politikas veidošanā, kopā ar Kultūras ministriju izstrādājot Saliedētas sabiedrības pamatnostādnes. Piedaloties Vidzemes reģiona diskusijās, Tu vari paust savu viedokli un rosināt savus priekšlikumus problēmu risināšanai. Pamatnostādnes noteiks, kādi sabiedriskie procesi tiks veidoti Latvijā pēc 2021. gada. Piedalies un veido jauno politiku arī Tu!

Šajā un nākamajā gadā tiks izstrādāts Latvijas sabiedrībai nozīmīgs dokuments – Saliedētas sabiedrības pamatnostādnes (iepriekš saukts – Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un Integrācijas politikas pamatnostādnes jeb NIPSIP).

Nav jābūt iestādes vadītājam vai novada deputātam, lai paustu savas domas un viedokli par dažādu sabiedrības grupu saliedētību Latvijā. Ikviens Vidzemes iedzīvotājs, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, tautības un pilsonības, tiek aicināts piedalīties kādā no Vidzemes reģiona diskusijām:

18. oktobrī Madonā, Madonas novada bibliotēkā (Skolas 12) plkst.15.00;

22. oktobrī Valmierā, Valmieras integrētajā bibliotēkā (Cēsu 4) plkst.15.00;

24. oktobrī Alūksnē, Alūksnes NVO atbalsta centrā (Dārza 8a) plkst.15.00.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties savlaicīgi, rakstot ŠEIT līdz 14. oktobrim. Reģionālās diskusijas tiks rīkotas arī citos reģionos, par kuru norisi ir atbildīgi reģionu nevalstisko organizāciju centri.

Katras diskusijas laikā tapušie problēmu risinājumi un citi priekšlikumi tiks apkopoti un nodoti tālāk Kultūras ministrijai pamatnostādņu pilnveidošanai. Šī ir Tava iespēja piedalīties Saliedētas sabiedrības veidošanā!

Diskusijas tiek īstenotas ar Kultūras ministrijas atbalstu projektā “Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības jomā.” Ikdienā Valmieras novada fonds jau 14 gadus strādā, atbalsot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmierā un apkaimē, bet ziedotājiem piedāvājot mērķtiecīgas filantropijas atbalstu.

Skip to content