VĀRU, VĀRU PUTRIŅU, DRĪZ LIKŠU GALDĀ… - Alūksnes novads

VĀRU, VĀRU PUTRIŅU, DRĪZ LIKŠU GALDĀ…

Veicinot savstarpējās sadarbības un sadraudzības prasmes, 10. oktobrī  tikās 4. un 5. grupas bērni, skolotājas un skolotāju palīgi, lai atzīmētu Starptautisko Putras dienu.

Pasākuma sižetam cauri vijās pasakas “Lauku pele un pilsētas pele” vadmotīvi. Pilsētas peles (5. grupas bērni) ieradās ciemos pie  lauku pelēm ( 4. grupas bērniem), lai iepazītu graudaugus, to novākšanu, pārstrādi un  iepazīstināja ar līdzi paņemtajiem graudaugu maisījumiem, kas nopērkami veikalā. Bet ko lai dara, ja nepietiek  naudas un  kaķis traucē tikt pie kārotajiem gardumiem? Tika izteikti dažādi minējumi, kas apvienojās kopīgi skandētā tautasdziesmā, pirkstu rotaļā un veicināja meklēt atbildes pie lauku pelēm.

Lauku peles iepazīstināja pilsētniekus ar dažādām labības vārpām, labības novākšanu, uzglabāšanu, pārstrādi, aplūkojot sagatavoto prezentāciju un praktisko materiālu. 

Bet kā lai tiek pie kārotās putras? Peles tika aicinātas uz kopīgu rotaļu “Pele mala” un komandu stafeti  “Graudu pārbēršana”. Pēc stafetes peles salīdzināja spainīšus ar pārbērtajiem graudiem, izdarīja secinājumus.

Beidzot putra nopelnīta! Pirms cienāšanās tika skandēti skaitāmpanti par putras ēšanu,  vārīšanu.  Mazie pelēni pilnveidoja sadarbības prasmes un nostiprināja praktiskās dzīves iemaņas- paņemt nepieciešamos traukus, galda piederumus, ielikt un nogaršot  izvārīto putru.  

Paldies skolotāju palīgiem par gaumīgi saklātajiem galdiem un pavārēm par garšīgo pērļu grūbu biezputru!   

 

Sagatavoja skolotājas: Jolanta APSĪTE, Sanita APŠUSALA, Ilze HOLLA, 
Lusine PETROSJANA –  GOLUBEVA

Skip to content