Pašvaldība aicina balti rotāt īpašumus Ziemassvētku gaidās - Alūksnes novads

Pašvaldība aicina balti rotāt īpašumus Ziemassvētku gaidās

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Alūksnes publiskās teritorijas ietērpjas svētku rotā. Pašvaldība aicina arī iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus vienotā stilā un veidolā rotāt pilsētas ārtelpu svētku gaidās!

– Arī šogad turpināsim attīstīt Ziemassvētku rotājumu koncepciju par eņģeļu pilsētu, kas atspoguļosies teritorijā ap Alūksnes Jauno pili. Parkā būs izlikti jau līdz šim redzētie eņģeļi, kā arī trīs jauni. Citviet pilsētā no esošajiem un atsevišķiem no jauna izveidotiem noformējuma elementiem centīsimies veidot lakonisku, mierīgu, siltu, ne pārāk krāsainu un ne pārāk satraukumu izraisošu (mirgojošu) noformējumu, kas rada asociācijas ar Ziemassvētku laiku.

 Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus, rotājot savu dzīvokļu logus, aicinātu izvēlēties baltas krāsas dekorācijas – virteņu lampiņas, eņģelīšus, zvaigznes vai sniegpārsliņas. Pavisam jauki, ja mājas iedzīvotāji draudzīgi vienojas par krāsu vai noformējuma stilu, kādā izvēlas Ziemassvētku dekorācijas. Tāpat aicinu rotāt arī daudzdzīvokļu māju pagalmos esošās egles vai citus kokus vai piemēram, būvēt sniega pilis, kad tas kļūs iespējams. Arī privātmāju iedzīvotājus aicinu rotāt māju logus, karnīzes (jumta apakšējo perimetru), pie mājām augošās egles vai citus apstādījumus, – rosina Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Madara Sildega-Mieriņa.

Veidosim skaistu pilsētvidi visi kopā!

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content