Pirmais POP- UP salons Alūksnē darbojas veiksmīgi - Alūksnes novads

Pirmais POP- UP salons Alūksnē darbojas veiksmīgi

Alūksnē, Dārza ielā 10, 2019. gada 21. novembrī atklāja pirmo POP – UP salonu, kurā šobrīd strādā divas uzņēmējas – Madara Zaķe, kura darina kvalitatīvas bērnu rotaļlietas un Juliana Gruntej, kura savukārt sniedz skaistumkopšanas pakalpojumus.

Šobrīd ir pagājuši trīs mēneši, kopš uzņēmējas sākušas strādāt un abas atzīst, ka darbi rit veiksmīgi. Ir izveidojies stabils klientu loks, kā arī ar ēkas apsaimniekotāju ir labs kontakts.

Ideja par POP – UP salonu īstenota, Alūksnes novada pašvaldībai iesaistoties Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas URBACT III, kas atbalsta ilgtspējīgu pilsētu attīstību, projektā “Augoša pilsēta: Ilgtermiņa lejupslīdes pārvarēšana mazajās pilsētās” (Re-grow City: Tackling Long Term Decline in Smaller Cities”) un apgūstot Vācijas pilsētas Altenas labās prakses pieredzi POP – UP koncepta īstenošanā.

– Pop-up var būt veids, kā pārbaudīt jauna veikala atrašanās vietas veiksmīgumu, pirms ieguldīt naudu pastāvīgu telpu izveidē, līdz ar to POP – UP var iesaistīties gan esošie uzņēmēji, gan jauni, kuri veiksmes gadījumā savu biznesu var turpināt arī pēc POP – UP, – stāsta Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Kristīne Lāce.

  

Skip to content