Bibliotēku nedēļa “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno” - Alūksnes novads

Bibliotēku nedēļa “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”

No 20.-26. aprīlim Latvijā norisinās Bibliotēku nedēļa- tas ir laiks, kad bibliotēkas ar savām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un profesijai, bibliotēku nozīmei sabiedrībā. 2020.gada Bibliotēku nedēļas moto ir “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno” un šajā ārkārtas situācijā cilvēkiem iedvesmošana, iesaiste, iespējas un vienotība ir būtiski nepieciešama!

Lai gan vīrusa Covid-19 izraisītajos ārkārtas apstākļos esam ierobežoti savās iespējās organizēt Bibliotēku nedēļas pasākumus klātienē, mēs aicinām atklāt un izmantot bibliotēku piedāvāto attālināto pakalpojumu un resursu iespējas!

Bibliotēku nedēļas ietvaros Alūksnes pilsētas bibliotēkas darbinieki aicina ikvienu piedalīties spēlē “Pastaiga ar grāmatu”, kas piedāvā gan nelielu informācijas meklēšanas treniņu pie datora, gan izkustēšanos svaigā gaisā, gan kādas sev īpašas grāmatas un tātad arī lasīšanas popularizēšanu. Aicinām apmeklēt bibliotēkas interneta vietni www.albibl.lv un sociālo tīklu Facebook un Draugiem bibliotēkas profilus un jums būs iespēja ielūkoties gan virtuālajā izstādē “Bibliotekāru mīļākās bērnības grāmatas”, gan aplūkot lietas, kuras lasītāji lieto kā grāmatzīmes- “Bibliotēkas grāmatās aizmirstās lietas”, kā arī iesaistīties konkursiņos “Cik labi es pazīstu savu bibliotēku?!” un “Atmini grāmatas nosaukumu!”

Bibliotēku nedēļas laikā- 23. aprīlī, kad tiek atzīmēta Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena, notiks Latvijas bibliotekāru 13.kongress– pirmo reizi tas tiks organizēts tiešsaistes formā un sniegs mums visiem unikālu pieredzi!

Atgādinām- bibliotēka klātienes apmeklējumiem slēgta līdz 12. maijam, bet, attālināti rezervējot sev nepieciešamās grāmatas (pa tālruni 25403935, e-pastu biblioteka@aluksne.lv vai autorizējoties elektroniskajā katalogā https://aluksne.biblioteka.lv/ ) tās var saņemt lasīšanai uz mājām, iepriekš vienojoties ar bibliotekāru par to saņemšanas laiku.

Konsultācijas, informāciju par attālināto resursu izmantošanu un dokumentu elektronisko piegādi var saņemt darba dienās no 9.00 līdz 17.00, zvanot vai rakstot uz e-pastu.

► <64322197, 25403935

► biblioteka.info@aluksne.lv; biblioteka@aluksne.lv

Ainām izmantot attālināti pieejamos bibliotēku resursus!

► Ja esi reģistrēts bibliotēkas lietotājs, piesakies piekļuves datu saņemšanai šeit: https://ej.uz/albibl_registrets

► Ja vēl neesi bibliotēkas lietotājs, reģistrējies un piesakies šeit: https://ej.uz/albibl_neregistrets

Resursi, kuriem iespējams saņemt piekļuves datus:

► 3td e-grāmatu bibliotēka www.3td.lv – dažādu žanru jaunākie, aktuālākie latviešu un ārzemju autoru darbi

► Letonika.lv www.letonika.lv – digitāls zinību resurss ar plašu informāciju par Latviju, ietverot lasītavu ar latviešu autoru darbiem, enciklopēdiskās uzziņas, vārdnīcas un citus noderīgus rīkus

► BiblioPlanet http://eng.biblioclub.ru/ – vairāk nekā 70 000 augstas kvalitātes krievu daiļliteratūras, valodniecības, vēstures, juridiskās literatūras, ekonomikas, sociālo zinātņu un kultūras e-grāmatas

► BiblioRossica www.bibliorossica.com – zinātniskās un mācību literatūras kolekcijas humanitārajās, tehniskajās un dabas zinātnēs

► Non-fiction library http://lib.biblioclub.ru/ – piedāvā e-grāmatas par tādu daudzpusīgu tematiku kā biogrāfijas, biznesa literatūra, kultūra un māksla, vēsture, sociālās zinātnes, medicīna, filosofija, ezotērika u.c.

Būsim kopā un atcerēsimies- bibliotēkas patiešām ir tās, kas spēj gan iedvesmot un iesaistīt, gan iespējot un vienot savus lietotājus un iedzīvotājus! Aicinām skatīties uz bibliotēku ne tikai kā uz vietu, kas nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet arī kā uz vietu, kurā nepārtrauktā kustībā tiek savienoti un apvienoti kopienas cilvēki un to intereses.

 

Skip to content