Iesniegs projektu par tūrisma infrastruktūras atjaunošanu un uzlabošanu Veclaicenē - Alūksnes novads

Iesniegs projektu par tūrisma infrastruktūras atjaunošanu un uzlabošanu Veclaicenē

 Lai uzlabotu un atjaunotu tūrisma un atpūtas infrastruktūru Veclaicenes aizsargājamo ainavu apvidū, Alūksnes novada domes 28. decembra sēdē deputāti pieņēma lēmumu piedalīties Latvijas vides aizsardzības fonda projektu konkursā ar projektu “Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” tūrisma infrastruktūras atjaunošana un uzlabošana”.

 Deputāti apstiprināja projekta indikatīvās kopējās izmaksas 31 834,49 EUR apmērā, tai skaitā Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums indikatīvi plānots 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām jeb 28 651,04 EUR, Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums indikatīvi 10% no kopējām attiecināmajām izmaksām – 3 183,45 EUR.

 Projektā paredzēts uzlabot peldēšanas vietu Ilgāja ezerā, peldēšanas vietu Palpiera ezerā un peldēšanas vietu Dzērves ezerā, ieklājot ģeotekstilu un pieberot smilti. Ilgāja ezerā un Dzērves ezerā paredzēts veikt niedru pļaušanu piekļuves uzlabošanai, savukārt Eniķu ezeram un Dzērves ezeram plānots izgatavot un uzstādīt koka laipu uz skrūvpāļiem.

 Projektā paredzēts uzstādīt apmeklētāju skaitītāju, kā arī iekļautas koka laipu projektēšanas, autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas, kas nepieciešamas laipu būvniecības darbu nodrošināšanai.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content