Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveide Alūksnes novadā (projekta Nr.5.2.1.2/20/A/006) tuvojas noslēgumam - Alūksnes novads

Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveide Alūksnes novadā (projekta Nr.5.2.1.2/20/A/006) tuvojas noslēgumam

Šobrīd projekta teritorijā, kas atrodas “Iztekās”, Alsviķu pagastā ir pabeigti asfaltēšanas darbi. Tas nozīmē, ka laukuma būvniecība tuvojas noslēgumam.

Atlikušie darbi – teritorijas apzaļumošana un elektronisko vārtu un nožogojuma uzstādīšana apkārt laukumam, tiks paveikti tuvākajā laikā.

Kā ziņots, atkritumu galvenā izcelsme būs Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Spodra” darbības rezultātā radušies atkritumi – parku bioloģiskie atkritumi, zāliens pēc pilsētvides uzkopšanas, kā arī dalīti savāktie zaļie un dārza atkritumi no SIA “Pilsētvides serviss”, kas līguma ietvaros veic atkritumu apsaimniekošanu Alūksnes novadā. Zaļo un dārza atkritumu laukuma pareizas apsaimniekošanas rezultātā komposts tiks iegūts 3 gadu laikā un to paredzēts izmantot teritoriju labiekārtošanai, apstādījumu veidošanai, tādējādi attīstot atkritumu pārstrādi un veicinot to vairākkārtēju izmantošanu.

Projekta kopējās izmaksas 216 262,68 EUR, tajā skaitā 75 691,94 EUR Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

 

Projekta vadītāja – Una Tetere-Teterovska

Skip to content