Nosaka iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā par pagastu mērķprogrammas līdzekļu izlietošanu - Alūksnes novads

Nosaka iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā par pagastu mērķprogrammas līdzekļu izlietošanu

 Alūksnes novada domes 23. decembra sēdē deputāti izdarīja grozījumu domes 25.01.2018. noteikumos Nr. 1/2018 “Par Alūksnes novada pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammu 2018.-2022.gadam”, papildinot tos ar diviem jauniem apakšpunktiem.

 

 Abi noteikumu jaunie apakšpunkti saistīti ar nosacījumiem, kā pagasta pārvaldei vai pagastu apvienības pārvaldei jāiesaista iedzīvotāji lēmuma pieņemšanā par pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammas finansējuma izlietošanu.

 Noteikumos turpmāk noteikts, ka pagasta pārvalde vai pagastu apvienības pārvalde organizē klātienes tikšanos ar iedzīvotājiem, kurā tiek prezentētas katra pagasta prioritārās projektu idejas. Tikšanās laikā iedzīvotāji balso par prioritārajiem projektiem. Informācija par tikšanos tiek ievietota pašvaldības tīmekļa vietnē www.aluksne.lv, pašvaldības sociālajos tīklos, kā arī drukātā veidā izvietota pagasta pārvaldes vai pagastu apvienības pārvaldes telpās.

 Pēc balsošanas beigām pagasta pārvalde vai pagastu apvienības pārvalde apkopos rezultātus un iesniegs pašvaldības domes priekšsēdētāja izveidotai komisijai projekta pieteikumus, kuri saņēmuši vislielāko iedzīvotāju balsu skaitu.

 Arī iepriekš pagastu pārvaldes rīkoja iedzīvotāju sanāksmes, kurās ar iedzīvotājiem apsprieda darbus, kas būtu veicami par pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammā piešķirtajiem līdzekļiem, tomēr iedzīvotāju iesaistes pienākums dokumentā noteikts nebija.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content