Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās ar slēpēm – 22.-23. janvārī Alūksnē - Alūksnes novads

Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās ar slēpēm – 22.-23. janvārī Alūksnē

Latvijas čempionāts ziemas orientēšanās ar slēpēm – 22.-23. janvārī AlūksnēOrientēšanās klubs “Alūksne” sadarbībā ar Latvijas orientēšanās federāciju un Alūksnes novada pašvaldību organizē Latvijas čempionāta posmu ziemas orientēšanās ar slēpēm. Sacensības notiks ziemas sporta centrā “Mežinieki”, sacensību laikā – ierobežota piekļuve trasei.

Orientēšanās ar slēpēm jeb ziemas orientēšanās ir distanču slēpošanas izturības ziemas sporta veids. Lai veiksmīgi piedalītos šajās sacensībās, jābūt augstai fiziskajai izturībai, spēkam un lieliskām orientēšanās spējām, jāpārvietojas lielā ātrumā.

“Šādas sacensības nav bijušas kopš 2016. gada, ceram, ka laikapstākļi mūs nepievils un visiem būs iespēja izbaudīt sportisku noskaņojumu mūsu trasē. Paredzam, ka sacensības apmeklēs aptuveni 250 dalībnieki, arī viesi no Igaunijas un Lietuvas. Līdz ar to šajās dienās pārējiem slēpošanas cienītājiem slēpošana un biatlona treniņi, kā arī aktīvās atpūtas norise būs iespējama, tikai sākot no pulksten 17.00,” atklāj sacensību galvenais tiesnesis Vilnis Veļķeris.

Dalība sacensībās notiek atbilstoši valstī noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumiem – “zaļajā režīmā”. Dalībniekiem jābūt derīgam sertifikātam, kas apliecina vakcināciju vai pārslimošanu.

Naktsmītnēm organizatori piedāvā visdažādākā līmeņa viesnīcas, hosteļus vai viesu mājas.

Piedāvājumus skatīt:
https://visitaluksne.lv/palikt/
https://visitaluksne.lv/paest/

 

Anda PODZIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content