Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs Alūksnē atklāj biznesa inkubatora atbalsta vienību - Alūksnes novads

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs Alūksnē atklāj biznesa inkubatora atbalsta vienību

Piektdien, 28. janvārī, reģionālajā vizītē Alūksnes novadu apmeklēja Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis.

“Prieks, ka Ekonomikas ministrijas pārstāvji saredz attīstības potenciālu Alūksnes novada uzņēmējos un viņu produkcijas eksportspējā, atbalsta uzņēmēju vēlmi paplašināties. Meklēs iespējas, lai palīdzētu risināt sarežģījumus, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Dienas gaitā tika pārrunāti jautājumi, kas svarīgi gan maziem, gan lieliem uzņēmumiem. Ministrs saredz potenciālu arī Alūksnes jauno uzņēmumu radīšanai, prieks, ka mūsu teritorijā ir Biznesa inkubatora attīstības vienība un ir izdevies to realizēt. Pārrunājām jautājumus, kas īpaši svarīgi – jauns dzīvojamais fonds un darbspēka problēmas”, ieskicē Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Rītu Ekonomikas ministrijas pārstāvji sāka, lai apmeklētu vienu no lielākajiem novada uzņēmumiem CEWOOD. Uzņēmumā iepazinās ar koka ēveļskaidu plātņu ražošanas procesu un tā īpatnībām, plātņu plašajām izmantošanas iespējām, kā arī piedalījās diskusijās ar uzņēmuma pārstāvjiem par uzņēmējdarbību reģionā un starptautiskā mērogā, kā arī par iespējamo Ekonomikas ministrijas atbalstu, aktualizējot uzņēmumā svarīgos valstiska līmeņa jautājumus.

Vizītes turpinājumā tika apmeklēta Alūksnes putnu ferma, kas ir otrs lielākais olu ražotājs Latvijā, valdes priekšsēdētājs Hermanis Dovgijs iepazīstināja ar uzņēmuma attīstības plāniem, ieskicējot investīciju apjomu, attīstības virzienus un tika pārrunāti uzņēmumam citi būtiski jautājumi.

Turpinājumā vairāki Alūksnes novada uzņēmēji bija aicināti uz sarunu ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, kur saņēma atbildes uz savām nozarēm svarīgajiem jautājumiem. Liels paldies uzņēmumiem par aktivitāti, iesūtītajiem jautājumiem, klātbūtni un diskusijām.

Savukārt plkst. 14.00 tika paplašināts LIAA Madonas biznesa inkubators un atklāta jauna atbalsta vienībā Alūksnē. Turpmāk te būs iespējams saņemt konsultācijas un jaunas zināšanas jaunajiem uzņēmējiem, bet mērķtiecīgākajiem būs iespēja saņemt arī finansējumu, savas biznesa idejas attīstīšanai un realizēšanai. No 21. februāra varēs iesniegt pieteikumus Inkubatora programmā. Prieks, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai ir iespēja paplašināt savu darbības sfēru.

LIAA Biznesa inkubatora atbalsta vienība Alūksnē, Brūža ielā 7, T. 26364580, e-pasts: madona@liaa.gov.lv, Kontaktpersona Līga Zvirgzdiņa

Anda Podziņa,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Kristiānas Zelčas foto

Skip to content