Pagarināts pretendentu pieteikšanas termiņš pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” izglītībā, kultūrā, uzņēmējdarbībā un sportā - Alūksnes novads

Pagarināts pretendentu pieteikšanas termiņš pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” izglītībā, kultūrā, uzņēmējdarbībā un sportā

Pagarināts pretendentu pieteikšanas termiņš pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” izglītībā, kultūrā, uzņēmējdarbībā un sportāAlūksnes novada pašvaldība līdz 18. martam pagarina pretendentu pieteikšanas termiņu pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” uzņēmējdarbībā, izglītībā, kultūrā un sportā.

 

Apbalvojumu “Pagodinājums” minētajās nozarēs pasniedz, vērtējot iepriekšējā gada sasniegumus. Tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus raudzīties pēc apbalvojumu pretendentiem, kas pēdējā gada laikā ko sevišķu paveikuši konkrētajās nozarēs, kuru sasniegumi bijuši īpaši pamanāmi, kā arī pieteikt īpašus notikumus attiecīgajās nozarēs.

 

Pašvaldība aicina pieteikt apbalvošanai cilvēkus, kolektīvus, organizācijas, uzņēmumus, notikumus, rakstot vēstuli brīvā formā vai aizpildot anketu tiešsaistē https://ej.uz/pagodinajumu, kas izveidota, lai atvieglotu pretendentu pieteikšanu.

 

Apbalvojuma “Pagodinājums uzņēmējdarbībā” mērķis ir apzināt un godināt novada uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot novada un uzņēmējdarbības vides attīstību, kā arī veicināt novada uzņēmēju atpazīstamību. Pretendenti var būt kapitālsabiedrības (izņemot valsts un pašvaldības kapitālsabiedrības), to filiāles vai struktūrvienības, kuras saimniecisko darbību veic novada teritorijā, neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares, un individuālie komersanti, lauksaimnieciskās ražošanas un citu aroddarbību veicēji – fiziskās personas, kuri reģistrējuši un veic saimniecisko darbību Alūksnes novadā.

 

Apbalvojuma “Pagodinājums izglītībā” mērķis ir pateikties pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm un to pedagoģiskajiem darbiniekiem par nozīmīgu ieguldījumu pedagoģiskajā darbībā. Šogad šo apbalvojumu paredzēts pasniegt šādās nominācijās:

  • Skolotāja personība – atbalsts izaugsmei,
  • Par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem,
  • Par efektīvu tehnoloģiju pielietojumu mācību procesā,
  • Par radošu, mūsdienīgu, efektīvu un profesionālu darbu iekļaujošā izglītībā.

 

Apbalvojuma “Pagodinājums kultūrā” mērķis ir pateikties kultūras darbiniekiem par īpašiem sasniegumiem un nozīmīgu ieguldījumu novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām, izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos.

 

Ar apbalvojumu “Pagodinājums sportā” var apbalvot novada sportistus, komandas, trenerus, sporta klubus un nozares sabiedriskos aktīvistus par ievērojamiem sasniegumiem sportā, kā arī pateikties par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju veselīga dzīvesveida izkopšanā un sportisku aktivitāšu popularizēšanu novadā. Apbalvojumu piešķir nominācijās par īpašiem sasniegumiem Latvijas, Eiropas un Pasaules čempionātos, Olimpiskajās spēlēs, kā arī cita augsta līmeņa sacensībās vai par nozīmīgu ieguldījumu sporta darbā.

 

Piesakot pretendentus, aicinām norādīt pieteikto personu (vārds, uzvārds), komandu, kolektīvu, uzņēmumu vai organizāciju (nosaukums), notikumu vai pasākumu u.c., un brīvā formā aprakstīt konkrētos sasniegumus, par ko pretendentu izvirzāt apbalvojumam. Lūdzam norādīt arī pieteicēja datus, lai pieteikums nebūtu anonīms un nepieciešamības gadījumā ar pieteicēju varētu sazināties. Pieteikumus var rakstīt gan individuāli, gan kolektīvi, tā apliecinot konkrētā pretendenta veikuma un ieguldījuma nozīmību plašākai sabiedrībai.

 

Pretendentus līdz 18. martam (ieskaitot) aicinām pieteikt, aizpildot elektronisko anketu, sūtot pieteikumus Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301, nogādājot tos personīgi Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, 1. stāvā vai sūtot uz e-pastu dome@aluksne.lv. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālisti Evitu Aploku, e-pasts: evita.aploka@aluksne.lv, tālrunis 26646749.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content