Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi uzsāk pamatapmācību - Alūksnes novads

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi uzsāk pamatapmācību

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi uzsāk pamatapmācībuPiektdien, 11. martā, Alūksnes novada Alsviķu pagastā militārajā bāzē “Strautiņi” vairāk nekā 50 Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes jaunie zemessargi uzsāks militārās pamatapmācības neintensīvo apmācības kursu, pēc kura sekmīgas pabeigšanas  pilnvērtīgi varēs uzsākt zemessarga uzdevumu veikšanu.

Pamatapmācības kursā piedalīsies zemessargi no pieciem Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes bataljoniem – 22.kaujas nodrošinājuma, 26., 27., 31.kājnieku un 54. kaujas atbalsta bataljona. Astoņas nedēļas nogales līdz 10. jūlijam zemessargi apgūs militārās zināšanas un prasmes – lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, topogrāfiju, pirmo medicīnisko palīdzību, ierindas apmācību un citas prasmes, kas primāri nepieciešamas katram zemessargam.

Zemessargiem pamatapmācības kursa apguve ir obligāta prasība, un to ir iespējams apgūt divos veidos – pa posmiem nedēļas nogalēs vairāku mēnešu garumā vai arī vienkopus trīs nedēļu nometnē, kas 2.Vidzemes brigādē šogad ir plānota jūlijā.

Mācību laikā Alūksnes novada Alsviķu pagastā, militārās bāzes “Strautiņi” tuvējā apkārtnē, plānota īslaicīga militārās tehnikas un personāla pārvietošanās. Militārajā bāzē tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi – būs dzirdams šāvienu troksnis un vietām redzami dūmi. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Savukārt kaujas munīcija tiks izmantota atbilstoši visām drošības prasībām šautuves teritorijā, kura zemessargi apgūs šaušanas prasmes.

Dienests Zemessardzē ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Zemessargi attīsta savas militārās iemaņas no pamatdarba brīvajā laikā – nedēļu nogalēs, atvaļinājuma laikā vai darba dienās, ja zemessargam šis laiks ir pieejams. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārzemēs.

Dienesta laikā zemessargs izvēlas apgūt kādu no militārajām specialitātēm, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, militārā mediķa, karavīra-glābēja, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora u.c. Par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās zemessargs saņem kompensāciju sākot no 32 eiro dienā un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju – 9,96 eiro dienā.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzes 2.Vidzemes brigādei, zvanot uz 1811, spiediet ciparu “2” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē  www.esizemessargs.lv.

 

Informāciju sagatavoja

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content