Alūksnē pārbūvētas vēl divas ielas - Alūksnes novads

Alūksnē pārbūvētas vēl divas ielas

Turpinot uzlabot ielu infrastruktūru pilsētā, vēl divas mazās ielas Alūksnē ir sakārtotas – aizvadītajā nedēļā ekspluatācijā pieņemtas pārbūvētās Siguldas un Pumpura ielas.

Būtiski uzsvērt, ka Siguldas ielas pārbūves darbu veikšanas, projektēšanas un autoruzraudzības projektu atbalstīja Aizsardzības ministrija, no budžeta programmas “Aizsardzības īpašumu pārvaldīšanai” piešķirot 250 000,00 EUR finansējumu.

Šis ir jau trešais kopā ar Aizsardzības ministriju realizētais projekts, lai kopīgi  sakārtotu Nacionālo bruņoto spēku bāzes piegulošo teritoriju Alūksnes pilsētā. Iepriekš ar Aizsardzības ministrijas atbalstu realizēta Lāčplēša ielas pārbūve un Pleskavas ielas 2. kārtas pārbūves daļa.

Īstenojot kopīgo projektu, ir veikta Siguldas un Pumpura ielu konstrukcijas pārbūve pilnā apjomā, kā arī pārbūvēti ielu apgaismojuma, lietus kanalizācijas un elektroapgādes tīkli. Ar bruģakmens segumu pārbūvēts pie Siguldas un Vējakalna ielu krustojuma esošais atkritumu novietnes laukums, ko ieskaus arī koka konstrukcijas žogs, lai konteineru novietošanas vietu vizuāli nošķirtu no pārējās vides. Savukārt Siguldas ielas noslēgumā pie Alūksnes Muižas parka ir izbūvēts stāvlaukums, lai parka apmeklētājiem nodrošinātu piekļuvi ērtu iespēju novietot savu autotransportu.

Kopējās Siguldas un Pumpura ielu pārbūves izmaksas 372 669,67 EUR, no kuriem Alūksnes novada pašvaldības finansējums ir 122 669,64 EUR.

Būvdarbus pēc “RK projekti” izstrādātā būvprojekta veica SIA “RUBATE”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “BŪVUZRAUGI LV”. Projektu vadīja pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content