Jaunlaicenes muižas muzejā aizvadīts Puna spēles treniņa turnīrs - Alūksnes novads

Jaunlaicenes muižas muzejā aizvadīts Puna spēles treniņa turnīrs

Jaunlaicenes muižas muzejā aizvadīts Puna spēles treniņa turnīrs22. oktobrī Jaunlaicenes muižas muzejā “Malēnieša pasaule” notika Puna mācību treniņa turnīrs. Pirms pasākuma tika iekārtota telpa spēlētājiem, sagatavoti Jurģa Ābeles apkopotie spēles noteikumi, pārbaudīti kāršu komplekti, sagatavots cienasts un estētiskajam baudījumam J. Ābeles spēļu kāršu privātkolekcija.

 Šis pasākums tika organizēts ar mērķi popularizēt seno malēniešu izdomāto kāršu spēli kā mūsu novada nemateriālo kultūrvēsturisko mantojumu, dodot iespēju pacīnīties pieredzējušiem spēlētājiem un ļaujot citiem interesentiem apgūt šo spēli.

 Norunātajā laikā sāka ierasties spēlētāji, galvenais tiesnesis Igors Vistiņš, kurš meistarīgi spēja apvienot gan spēli, gan punktu skaitīšanu. Turnīrs tika pasludināts par atklātu un spēles azarts aizveda dalībniekus interesantos atmiņu stāstos, jautros jokos un labi pavadītā sestdienā.

 Sakām no sirds patiesu paldies visiem, kuri atsaucās Jaunlaicenes muzeja aicinājumam piedalīties, kā mēs to dēvējam, pilotprojektā. Mums bija patiess prieks mācīties kopā.

 Kopā saspēlējās 12 dalībnieki, kas nozīmē sešas komandas. Spēlētāji rezultātu apkopošanā tika sumināti ar balvām, kuras mums sagādāja Jurģis Ābele, par ko vislielākais un malēniskākais paldies!

 Vakara izskaņā vienojāmies, ka tiksimies atkal 26. novembrī, lai popularizētu šo aizraujošo malēniešu kāršu spēli “Puns”! Aicinām uz šo turnīru ne tikai spēlēt gribētājus, bet arī tos, kas vēlas apgūt šo spēli!

 

Kristīne Kuropatkina,
Alūksnes novada muzeja struktūrvienības Jaunlaicenes muižas muzejs “Malēnieša pasaule” vadītāja

Skip to content