Transportlīdzekļu vadītāju ievērībai - Alūksnes novads

Transportlīdzekļu vadītāju ievērībai

Transportlīdzekļu vadītāju ievērībaiAlūksnes novada pašvaldības policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību, vai autostāvvieta, kur autovadītājs vēlas novietot automašīnu, nav aprīkota ar papildzīmi, kas norāda laiku, cik ilgi mašīna drīkst uzkavēties autostāvvietā.

Atsevišķas automašīnu stāvvietu apzīmējošās ceļa zīmes ir aprīkotas ar norādi, cik ilgi automašīna drīkst stāvēt konkrētajā stāvvietā.

Pašvaldības policija atgādina automašīnu vadītājiem, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka, ja tiek lietota papildzīme “Stāvēšanas laiks” kopā ar zīmi „Stāvvieta”, vadītājam, kurš novietojis automobili ar šīm zīmēm apzīmētajā stāvvietā, automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija – autostāvvietas pulkstenis –  par laiku, kad transportlīdzeklis novietots stāvvietā. Ja automašīnā nav šāda autostāvvietas pulksteņa, atļauts vējstiklā novietot informatīvu zīmīti ar stāvēšanas laiku, protams, aicinot ar laiku mašīnu tomēr aprīkot ar šo speciālo laiku apzīmējošo autostāvvietas pulksteni.

Ceļu satiksmes likums nosaka, ka ir paredzēta administratīvā atbildība transportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam par Ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu. Likumā paredzētais naudas soda apmērs 30 euro.

Novietojot transportlīdzekli stāvēšanai, esiet uzmanīgi un pārliecinieties, vai tas izdarīts, ievērojot Ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Skip to content