Kolektīvā iesnieguma priekšlikumu saglabās kā nākotnes perspektīvu - Alūksnes novads

Kolektīvā iesnieguma priekšlikumu saglabās kā nākotnes perspektīvu

27. aprīlī Alūksnes novada pašvaldības dome sēde izskatīja lēmuma projektu par kolektīvo iesniegumu “Par drošu un izgaismotu gājēju ceļu gar Alūksnes ezeru”. Dome nolēma saglabāt kolektīvā iesnieguma iniciatīvas ierosinājumu kā nākotnes perspektīvu publisko teritoriju apgaismošanai.

 

 Pašvaldībā saņemtajā kolektīvajā iesniegumā lūgts izskatīt iniciatīvu par apgaismojuma izbūvi gājēju ceļam gar Alūksnes ezeru, sākot no Ozolu ielas līdz Ezermalas ielai.

 

 Izvērtējot platformā ManaBalss.lv publicēto 248 parakstu vākšanas iniciatīvas iesniedzēju atbilstību Pašvaldību likuma 56. panta otrās daļas 1. punkta nosacījumiem, konstatēts, ka 144 personas atbilst kolektīvā iesnieguma iesniedzēju statusam, kas atbilstoši Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā reģistrēto iedzīvotāju skaitam šā gada 1. janvārī, ir atbilstoši kolektīvā iesnieguma iesniegšanai. Likums nosaka, ka kolektīvo iesniegumu pašvaldībai ir tiesīgi iesniegt Latvijas Republikas pilsoņi, kuri iesnieguma iesniegšanas dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu un kuru dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā vai kuriem pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums šajā teritorijā.

 

Iesniegumā kā “gājēju ceļš” norādīta pastaigu taka, kas neietilpst pašvaldības ielu infrastruktūrā, bet ir izvietota dabas un apstādījumu teritorijā Alūksnes ezera piekrastē. Līdz ar to minētais posms nav iekļauts Alūksnes pilsētas ielu rekonstrukcijas programmā, kas izstrādāta, balstoties uz ekonomiski pamatotu un efektīvu, plašu vajadzību un risinājumu izpēti, un kurā prioritāri secīgi noteikti pašvaldības ielu un ceļu ietvaros veicamie darbi.

 

 Citu publisko teritoriju apgaismošanu pašvaldība plāno un īsteno kompleksi ar attiecīgajai teritorijai piegulošu objektu būvniecību.

 

Ozolu un Ezermalas ielu pārbūve nav šā brīža prioritāro pasākumu sarakstā, līdz ar ko to tiešā tuvumā esošās pastaigu takas apgaismojuma izbūve nav paredzēta novada teritorijas attīstības plānošanas dokumentos, secīgi, pašvaldības šī gada budžetā minētajai iniciatīvai nav finansējuma.

 

Ņemot vērā minēto, dome pieņēma lēmumu neatbalstīt tūlītēju kolektīvā iesnieguma iniciatīvas ierosinājuma “Par drošu un izgaismotu gājēju ceļu gar Alūksnes ezeru” īstenošanu, bet saglabāt kolektīvā iesnieguma iniciatīvas ierosinājumu kā nākotnes perspektīvu publisko teritoriju apgaismošanai.

Skip to content