Grāmatu priekšā lasīšanas stunda - Alūksnes novads

Grāmatu priekšā lasīšanas stunda

Bitīšu grupa ceļā uz lasīt prasmi… jo LASĪŠANA ir nozīmīgs veids, kā veicināt bērna intelektuālo un emocionālo attīstību, jo lasīšana attīsta fantāziju, paplašina vārdu krājumu, pilnveido prasmi koncentrēties, veido prasmi saskatīt un nošķirt svarīgo un nesvarīgo, paplašina pasaules uztveri, kā arī sniedz gandarījumu un prieku. Taču mūsdienās bērniem bez lasīšanas ir milzum daudz citu iespēju, kā pavadīt brīvo laiku – dažādas izklaides, modernās tehnoloģijas, internets utt., tāpēc lasīšana bērniem nebūt nav prioritārā vietā, kā tas bija viņu vecāku un vecvecāku bērnībā. Un tam, ka bērni un jaunieši nelasa vai lasa nelabprāt, iespējamas sekas: samazinās viņu domāšanas un argumentācijas spējas, emocionālā inteliģence, veidojas trūcīgs vārdu krājums. Lasīšanas un koncentrēšanās iemanu trūkums kavē arī citu mācību priekšmetu apguvi un izpratni.

Pirmsskolā galveno uzmanību veltām bērna pozitīvas un ieinteresētas attieksmes veidošanai pret grāmatu, grāmatas tekstu klausīšanos un vēlmi mācīties lasīt. Priekšā lasīšana ir īpaši nozīmīga, jo bērns nav apguvis lasīšanas pieredzi. Tas dod iespēju iegūt jaunu informāciju, vērot un atdarināt lasītāja pieredzi un reizē lasīt, it kā fotografējot vārdus un uztverot tos veselumā

Grāmatu priekšā lasīšanas stunda. Grāmatu priekšā lasīšanas stunda. Grāmatu priekšā lasīšanas stunda. Grāmatu priekšā lasīšanas stunda.

Sagatavoja
D.Gailāne

Skip to content