Pārbūvētas Miera, Melnuma un Ošu ielas Alūksnē - Alūksnes novads

Pārbūvētas Miera, Melnuma un Ošu ielas Alūksnē

Šomēnes pēc pārbūves ekspluatācijā nodotas Miera, Melnuma un Ošu ielas Alūksnē. To pārbūvei Alūksnes novada pašvaldība saņēma valsts budžeta finansējumu investīciju projekta īstenošanai.

– Šo ielu pārbūve ir nozīmīgs satiksmes drošības un ielu infrastruktūras uzlabošanas projekts Alūksnē. Esam uzlabojuši piekļuvi sabiedriski svarīgiem objektiem, tajā skaitā kapsētai, ar uzņēmējdarbību saistītām teritorijām un, protams, ikvienam iedzīvotājam, kas izmantos Miera, Melnuma un Ošu ielas. Paldies visiem apkaimes iedzīvotājiem un kapsētas apmeklētājiem par pacietību un sapratni būvdarbu laikā, – uzsver Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Pārbūvēts Miera ielas brauktuves asfaltbetona segums no Pils ielas līdz pat ielas noslēgumam Alūksnes Lielo kapu teritorijā. Pārbūvētas divas autobusu pieturvietas un atjaunota viena pieturvieta, sakārtots autobusu apgriešanās laukums. Melnuma ielā izbūvēta asfaltēta brauktuve, gājēju zona un nomale automašīnu novietošanai. Sakārtots asfaltētais laukums pie Miera un Melnuma ielu krustojuma, piemērojot to gan vieglo automašīnu, gan autobusu stāvēšanai. Pārbūvētajās ielās sakārtots ielu apgaismojums, lietusūdens kanalizācijas sistēma. Ošu ielā uzklāts asfaltbetona segums un sakārtotas nomales.

Nozīmīgi uzlabojumi Miera ielā pie Lielajiem kapiem – asfaltēts ielas un automašīnu novietošanas laukumu segums līdz pat ceļam uz Garnizona kapiem, no krustojuma ar Melnuma ielu līdz kapiem ierīkota gājēju josla, kā arī apgaismojums līdz pat ielas galam. Papildus izbūvēts apgaismojums Miera ielas funkcionālajam savienojumam ar Tempļakalna ielu un līdz Rotondai. Gar ielas kreiso pusi, kapsētas žoga malā, paplašināta ielas nomale, lai to varētu izmantot automašīnu novietošanai, pārbūvēts autobusu galapunkts pie kapsētas pārziņa namiņa. Uzstādīta lielāka lapene, kurā piederīgajiem un bēru viesiem iespējams uzkavēties pēc bēru ceremonijas. Tās izmantošana piesakāma kapsētas pārzinim vienlaikus ar bēru ceremonijas pieteikumu. Ap atkritumu konteineriem ierīkota sētiņa, lai nodrošinātu to iekļaušanos vidē.

Projekta ietvaros veiktajiem darbiem Alūksnes novada pašvaldība augstas gatavības investīciju projektam saņēma 2 miljonu EUR finansējumu no valsts budžeta saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumiem Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām”. Projekta līdzfinansējums 15% apmērā – no pašvaldības budžeta.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvdarbus veica SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “RoadLat”. Projektu vadīja pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content