Aicina izteikt viedokli par plānotiem grozījumiem saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Aicina izteikt viedokli par plānotiem grozījumiem saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novadā

Aicina izteikt viedokli par plānotiem grozījumiem saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novadāNo 12. līdz 25. decembrim ikviens interesents var izteikt viedokli par sagatavoto Alūksnes novada pašvaldības domes saistošo noteikumu projektu “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2022. gada 2. maija saistošajos noteikumos Nr. 11/2022 “Par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novadā””.

 

Grozījumi saistošajos noteikumos sagatavoti ar mērķi atspoguļot Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes faktiski sniegto sociālo pakalpojumu apjomu. Saistošo noteikumu projekts paredz izslēgt no pakalpojumu klāsta specializētā autotransporta pakalpojumu, jo pārvalde šādu pakalpojumu nevar nodrošināt. Savukārt, ņemot vērā pieprasījumu pēc grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojuma, kuru piešķir gadījumos, ja personai nav citu iespēju dzīvot patstāvīgi un tā neatbilst aprūpei sociālās aprūpes centrā, noteikumos paredzēts iekļaut nodaļu par grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojumu un tā piešķiršanas kārtību.

 

Ar saistošo noteikumu projektu var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnes www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem. Savu viedokli par saistošo noteikumu projektiem iedzīvotāji var izteikt brīvā formā vai izmantojot anketas, kas pieejamas iepriekš minētajā tīmekļvietnes www.aluksne.lv sadaļā.

Viedokli par saistošo noteikumu projektiem izziņotajā termiņā var iesniegt kādā no šiem veidiem:

  • nosūtot kā elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi portālā latvija.gov.lv,
  • nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv,
  • nogādājot pašvaldībā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, vai pagastu bibliotēkās to darba laikā,
  • nosūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301 (pasta zīmogam uz aploksnes jāsakrīt ar attiecīgo saistošo noteikumu projekta viedokļu izteikšanai izsludinātā termiņa pēdējo dienu).

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content