Varēs iesniegt pieteikumus pašvaldības līdzfinansējumam daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai - Alūksnes novads

Varēs iesniegt pieteikumus pašvaldības līdzfinansējumam daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai

 Alūksnes novada pašvaldība aicina no 1. līdz 31. maijam iesniegt pieteikumus pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

 Pašvaldība līdzfinansējumu piešķir saskaņā ar domes 28.03.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 7/2024 “Par līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai” atbilstoši pašvaldības gadskārtējā budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

Projekta pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt paši daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieki vai ar pilnvarotās personas starpniecību.

 

Līdzfinansējumu piešķir Alūksnes novada teritorijā esošai daudzdzīvokļu mājai, kas atbilst šādiem nosacījumiem:

  • ir privatizēta atbilstoši tiesību aktiem,
  • tajā pēc kadastrālās uzmērīšanas lietas ir ne mazāk kā 4 dzīvokļi,
  • vienai personai (izņemot pašvaldību) pieder ne vairāk kā 25% dzīvokļu,
  • mājas pārvaldīšanai un apsaimniekošanai ir izveidota dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai biedrība, vai ir noslēgts pārvaldīšanas un apsaimniekošanas līgums, vai ir pašvaldības deleģētais dzīvojamās mājas apsaimniekotājs, pārvaldnieks (ja nav nodotas pārvaldīšanas tiesības),
  • labiekārtošanas darbus atbalstījuši vairāk nekā 50% dzīvokļu īpašnieku (ja pārvaldīšanas līgumā nav cita lēmumu pieņemšanas kārtība), nodrošinot līdzfinansējuma daļu,
  • apsaimniekošanas maksas parāds 12 mēnešos mājai nepārsniedz 15%,
  • nekustamā īpašuma nodokļa parāds mājai nepārsniedz 15% no kopējās nodokļa summas iepriekšējos divos taksācijas gados.

 

Pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt šādu labiekārtošanas darbu veikšanai:

  • piebraucamo ceļu, stāvlaukumu un gājēju celiņu būvniecībai, atjaunošanai vai pārbūvei (ieskaitot inženierkomunikācijas un aprīkojuma elementus),
  • teritorijas apgaismojuma ierīkošanai, atjaunošanai vai pārbūvei,
  • atkritumu konteineru novietošanas vietas ierīkošanai vai atjaunošanai (atbilstoši Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem),
  • jaunu bērnu rotaļu laukumu ierīkošanai, atjaunošanai vai pārbūvei, ne vairāk par 10% no kopējām atbalstāmām izmaksām (ieskaitot aprīkojuma elementus).

 

Līdzfinansējumu nepiešķir, ja atbalstāmās izmaksas jau ir finansētas vai līdzfinansētas no Eiropas Savienības fondu, valsts budžeta vai pašvaldības budžeta līdzekļiem, kā arī, ja paredzētie risinājumi nenodrošina nekustamā īpašuma funkcionalitāti vai neiekļaujas vides ainavā.

Līdzfinansējumu vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai var saņemt ne vairāk kā 500 EUR uz vienu dzīvokļa īpašumu, ne vairāk kā 50% no kopējām atbalstāmām izmaksām.

Projekta pieteikuma iesniedzējam pašvaldībā jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa un citi saistošajos noteikumos paredzētie dokumenti. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, vispirms būs jāpaveic paredzētie labiekārtošanas darbi un pašvaldībā jāiesniedz to apliecinoši dokumenti.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Saistošie noteikumi vai tiesību aktu portālā www.likumi.lv. Veidlapas publicētas www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Konkursi un sadaļā Pašvaldība/Pakalpojumi/Veidlapas/Nekustamais īpašums.

Pieteikums un tam pievienojamie dokumenti iesniedzami:

  • klātienē Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, Alūksnē,
  • nosūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301,
  • elektroniski parakstīti dokumenti nosūtāmi uz Alūksnes novada pašvaldības e-adresi vai e-pastu dome@aluksne.lv.

Pašvaldība aicina potenciālos projektu iesniedzējus, kas vēlas pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu, jautājumu un neskaidrību gadījumā, vērsties pašvaldībā un konsultēties par nepieciešamo dokumentu sagatavošanu. Konsultācijas sniegs pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas nekustamā īpašuma speciāliste Rimma Mellenberga, e-pasts: rimma.mellenberga@aluksne.lv, tālrunis 26668502.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content