Aicina doties PILSĒTPĀRGĀJIENĀ- 4 - Alūksnes novads

Aicina doties PILSĒTPĀRGĀJIENĀ- 4

Atzīmējot Starptautisko Tūrisma dienu, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs aicina šī gada 28. septembrī doties PILSĒTPĀRGĀJIENĀ- 4, lai turpinātu godināt Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku un kopā ar Glika dzīves pētnieci Ilonu Riekstiņu dotos pa Glika pēdām mūsdienu Alūksnē!

Ir vietas, kurās neesam bijuši, bet par tām daudz zinām, tāpēc arī šogad piedāvāsim iepazīt ko jaunu pilsētā.  Alūksnē aizvien daudzas vietas saistītas ar Glika vārdu, un uz tām arī aizvedīs mūsu pārgājiens. Iegriezīsimies Alūksnes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, mācītājmuižā, apskatīsim piemiņas akmeni pirmajai skolai, dosimies pa Glika ielu uz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, apmeklēsim vietu, kur Bībeles attēls ir ietverts interjerā, un vēl daudz un dažādi stāsti.

Plānotais pārgājiena garums ir aptuveni 3,5 kilometri un plānotais laiks – 3 stundas. Dalība ir bez maksas, bet tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām pieteikties pa tālruni 25442335 līdz 25. septembrim.

Tikšanās vieta 28. septembrī pulksten 11:00 pie Bībeles muzeja, Pils ielā 25A.

Mācītāja Ernsta Glika lielākais devums Latvijas kultūrvēsturē ir Bībeles tulkojums no senajām valodām latviešu valodā, ko Gliks paveica, dzīvojot un strādājot Alūksnes draudzē. Nozīmīgs ir mācītāja ieguldījumus latviešu tautas izglītošanā, pašreizējā Alūksnes novada teritorijā izveidojot pirmās skolas latviešu zemnieku bērniem Vidzemē – Opekalnā, Zeltiņos un Alūksnē.

Alūksnes Pilsētpārgājiens ir ikgadēja aktivitāte, kuru Alūksnes Tūrisma informācijas centrs rīko ar mērķi vietējiem iedzīvotājiem iepazīt savu pilsētu, tās vēsturi, kultūru, personības un tradīcijas.

 

Informāciju sagatavoja: Vita Rence
Alūksnes tūrisma informācijas centra tūrisma speciāliste

Skip to content