Uzņēmējus aicina uz SUPER semināru Valmierā - Alūksnes novads

Uzņēmējus aicina uz SUPER semināru Valmierā

Vai eko-inovācijas un IKT risinājumi var uzlabot Vidzemes uzņēmēja konkurētspēju?

Videi draudzīgas inovācijas un uzņēmējdarbība, ilgtspējīga attīstība un ietekmes uz vidi mazināšana ir jautājumi, kas pēdējos gados ir kļuvuši nozīmīgi, lai veicinātu uzņēmumu konkurētspēju. Šobrīd to visu vienā vārdā sauc par par eko-inovācijām.

Vidzemes plānošanas reģions projekta SUPER ietvaros 13. decembrī Valmierā (Tērbatas ielā 10) organizē darba semināru, kurā interesentiem būs iespēja uzzināt jaunākās attīstības iespējas un idejas resursu efektīvai izmantošanai, lietojot informācijas tehnoloģijas (turpmāk – IT).  Diskutēsim par to nozīmi uzņēmēja ikdienā kopā ar Vidzemes Augstskolas pārstāvjiem, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tehnoloģiju skautiem IKT jomā,  IT klastera pārstāvi, SIA ZAAO un citiem progresīviem jomas speciālistiem un entuziastiem.

Darba kārtība un reģistrēšanās pasākumam ŠEIT.

Uzņēmēji tiks iepazīstināti ar eko-inovāciju tendencēm un jaunumiem IT jomā, kā arī klātienē varēs uzdot jautājumus IT Tehnoloģiju skautam, kurš uzņēmējiem palīdz atrast atbilstošu pētniecisko organizāciju, lai attīstītu jaunus produktus.

IT klasteris iepazīstinās ar savu jauno darbības stratēģiju, kas paver iepriekš nebijušas sadarbības iespējas uzņēmumiem, kas nav IT nozares pārstāvji. Vienlaikus sniegsim semināra dalībniekiem arī praktiskas zināšanas, jo pasākuma laikā kopīgi meklēsim atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • Kas ir eko-inovācija, kādas tendences šobrīd ir Latvijā, Eiropā, pasaulē?
  • Kā veicināt ražojošu un IT uzņēmumu sadarbību eko-inovāciju jomā?
  • Kurš Latvijā jau ir radījis eko-inovatīvus pakalpojumus vai produktus? Kāda ir šo uzņēmumu pieredze?
  • Kur Latvijā es varu saņemt palīdzību, lai šādus eko-inovatīvus risinājumus ieviestu? Kas var kļūt mani sadarbības partneri? Vai pastāv atbalsta instrumenti, ar kuru palīdzību varu šādus projektus ieviest?

Vidzemes plānošanas reģiona viena no viedo specializāciju jomām ir Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (turpmāk – IKT)  – šobrīd pastāv visi priekšnoteikumi, lai Vidzemē veicinātu inovāciju un produktivitātes pieaugumu tieši IKT jomā.

Klātienes diskusijas palīdzēs noskaidrot, vai arī Vidzemes reģiona uzņēmējiem ir radies līdzīgs pozitīvs priekšstats par IKT nozīmi biznesa attīstībā, un kas kopumā nepieciešams ražojošiem uzņēmumiem Latvijā, tostarp Vidzemē, lai veicinātu IT produktu un pakalpojumu izmantošanu resursu efektīvākai pārvaldībai.

Plānojot attīstīt videi draudzīgu uzņēmējdarbību un inovāciju atbalsta sistēmas ieviešanu Vidzemē, vēlamies procesā iesaistīt uzņēmējus – tos, kuri šos pakalpojumus izmantos savā darbā. Savukārt mums noderēs diskusijas laikā gūtie secinājumi – tie tiks izmantoti, lai uzlabotu esošās uzņēmējdarbības atbalsta formas un lai veicinātu eko-inovāciju attīstību un eksportspējas veicināšanu, kas ir arī galvenais SUPER projekta mērķis.

UZMANĪBU! Interesentus aicinām pieteikt savu dalību seminārā līdz 11. decembrim, plkst.10:00 VPR mājaslapā www.vidzeme.lv, sadaļā VPR Semināri.

Papildu jautājumi: Laima Engere, projekta SUPER vadītāja, mob.t. 28376912, laima.engere@vidzeme.lv.

Skip to content