Alūksnes svētkos uzstāsies leģendārais kvartets "Eolika" - Alūksnes novads

Alūksnes svētkos uzstāsies leģendārais kvartets “Eolika”

EolikaUz skatuves, kā allaž, kāps lieliskais četrinieks – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals kā arī pavadošā mūziķu grupa  grupa “Eolika” šogad saņēma balvu “Zelta mikrofons” par mūža ieguldījumu latviešu mūzikā un grupas dalībniece Olga Rajecka svin savu 60 gadu jubileju visa gada garumā, mūziķi aicina šos visus notikumus atzīmēt kopā ar Alūksnes svētkiem, grupas koncertā, piektdienas vakarā, pašā pilsētas centrā.

Dziedātāja Olga Rajecka uzsver: “Esam pateicīgi visiem faniem, kas bijuši kopā ar mums 40 gadus; esam pateicīgi par to, ka joprojām visi četri esam kopā un koncertēsim Alūksnē un ka mums ir izdevies jūs iepriecināt ar savām dziesmām.”

Koncertā piedalīsies grupa “Eolika” un instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā. Turklāt, kā atklāj mūziķi, skanēs ne tikai grupas populārākās dziesmas, bet arī daudzi mazāk pazīstami skaņdarbi no sešām grupas pastāvēšanas laikā tapušajām koncertprogrammām. “Būs arī ļoti daudz lielāku un mazāku pārsteigumu! Svinēsim kopā ar visu četru paaudžu klausītājiem, kuriem esam koncertējuši šos četrdesmit gadus,” aicina O. Rajecka.

Atgādināsim, ka grupu “Eolika” Boriss Rezņiks dibināja 60.gadu vidū, taču vispopulārākais grupas sastāvs ir 80.gadu pirmajā pusē tapušais kvartets: Viktors Zemgals, Dainis Dobelnieks, jaunā Olga Rajecka, kura nomainīja iepriekšējo dziedātāju Ilona Bāliņu, un Ilona Stepanova. Turpmākos piecus gadus “Eolika” bija viena no populārākajām Latvijas grupām. Šajā laikā tapa grupas lielākie hīti – “Zemeņu lauks”, “Pasaule, pasaulīt”, “Āgenskalna tirgus rīts” u.c., kā arī iznāca otrā lielā skaņuplate, kurā ierakstītas tobrīd grupas populārākās dziesmas. Savas pastāvēšanas laikā kvartets “Eolika” sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu, un to droši var dēvēt par vienu no latviešu estrādes mūzikas simboliem.

Skip to content