Apstiprina interešu izglītības programmu līdzdalības maksājumu - Alūksnes novads

Apstiprina interešu izglītības programmu līdzdalības maksājumu

31. augustā Alūksnes novada pašvaldības domes sēdē deputāti apstiprināja interešu izglītības programmu līdzdalības maksājumu.

Saskaņā ar šo lēmumu, līdzdalības maksājums 2023./2024. mācību gadā no šī gada 1. septembra līdz 2024. gada 31. maijam Alūksnes Bērnu un jauniešu centra un Ziemeru pamatskolas katrā interešu izglītības programmā katram dalībniekam ir 7 EUR mēnesī.

Vienlaikus dome nolēma no līdzdalības maksājuma atbrīvot katru izglītojamo vienā interešu izglītības programmā katrā no minētajām izglītības iestādēm – Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā un Ziemeru pamatskolā.

Lēmums par līdzdalības maksājumu neattiecas uz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestri, jo par tā pilnu finansēšanu no Alūksnes novada pašvaldības budžeta spēkā ir 2012. gada 27. septembra lēmums. Tas paredz šīs programmas finansējumu, tajā skaitā diriģenta un defilē vadītāja atlīdzību (atalgojumu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas) un uzturēšanas izmaksas nodrošināt no pašvaldības pamatbudžeta līdzekļiem.

Deputāti vienbalsīgi atbalstīja deputāta Laimoņa Sīpola priekšlikumu, ka Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolā, kas atrodas pierobežā, 30 kilometru attālumā no novada centra un bērniem ikdienā nav iespējams izbraukāt uz interešu izglītības programmām Alūksnē, līdzdalības maksājums nav jāmaksā. Līdz ar to Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolā visas interešu izglītības programmas bērniem ir pieejamas bez maksas.

No šī gada Alūksnes pilsētā interešu izglītības programmu īstenošanu nodrošina Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs. Savas interešu izglītības programmas īsteno Ziemeru pamatskola un Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskola. Atsevišķas interešu izglītības programmas piedāvā arī profesionālās ievirzes izglītības iestādes – Alūksnes Mūzikas skola, Alūksnes Mākslas skola un Alūksnes Sporta skola, bet uz tām neattiecas 31. augusta lēmums par līdzdalības maksājumu.

Alūksnes novada pašvaldības interešu izglītības programmu izvērtēšanas un mērķdotācijas sadales komisija ir izvērtējusi kopumā 63 interešu izglītības programmas visā novadā.

Skip to content