Mans veltījums Latvijai - Alūksnes novads

Mans veltījums Latvijai

Klāt novembris – mēnesis, kad svinam mūsu valsts Latvijas 105. dzimšanas dienu. Arī mūsu bērnudārzā bērni gatavojās svētkiem.

Pirms svētkiem, visas nedēļas garumā, bērni darbojās un veidoja kolektīvos darbus, kuros atspoguļotas Latviju raksturojošas lietas – mūsu valsts kontūra, karogs, Daugava, nacionālie simboli, latvju zīmes, Rīgas siluets un arī Ilūkstes ģērbonis.Kā jau pirms lieliem svētkiem, bērni cītīgi un ar interesi gatavojās Latvijas dzimšanas dienai – Pienenītes bērni paši sev un vecākiem par prieku bija sagatavojuši īpašu koncertu. Pielicis roku tā tapšanā bija teju katrs. Savs  veltījums Latvijai bija katrai grupai kā priekšnesums par godu Latvijai dziedošajiem, dancojošajiem un dzejolīšus deklamējošajiem bērniem. Latvijas tautai ir svarīga  valsts himna, ko katrs – arī paši mazākie – cik nu prata, kājās stāvot, dziedāja līdzi.

 Noslēgumā sava īpašā deja tika veltīta sarkanbaltsarkanajam karodziņam, kurš, kā novērojam, arī skatītāju rindās sārtoja piesprausts pie svētku tērpiem. Bet, pirms mājup doties un sagaidīt, nosvinēt svētkus ģimenē, pie Pienenītes tikai aizdegtas lāpas un iedegtas pašu valsts dzimšanas dienas svecītes bērnu pašdarinātajos svečturos.

Mans veltījums Latvijai. Mans veltījums Latvijai. Mans veltījums Latvijai. Mans veltījums Latvijai.

Skip to content