IEPAZĪSTAM PROFESIJAS - Alūksnes novads

IEPAZĪSTAM PROFESIJAS

IEPAZĪSTAM PROFESIJAS11. grupā, “Pie princeses Zeltītes” šogad mācās bērni, kas rudenī dosies uz skolu. Bērniem ir interese par dažādām profesijām, to pienākumiem.

2. pusgadā bērni iepazinās ar dažādu profesiju pārstāvjiem: medmāsa, pārtikas piegādātājs, bibliotekārs, frizieris, policists, informācijas centra darbinieks, ūdens atdzelžošanas stacijas darbinieks, iestādes darbinieki – veļas mazgātāja, medmāsa, sporta un mūzikas skolotāja, mežzinis, atkritumu pārstrādes speciālists u.c. Mācību ekskursijas tika īstenotas sadarbībā ar vecākiem un iestādes darbiniekiem.

25. aprīlī Mazās Ekopadomes bērni devās mācību ekskursijā ar autobusu. Bērni bija saviļņoti, jo kāds pirmo reizi brauca ar autobusu, kā arī devās kopīgā braucienā ar citiem grupas biedriem.

 Ekskursijas laikā bērni apmeklēja sadzīves atkritumu poligonu “Kaudzītes” un Annas Āzes meža muzeju. Atkritumu poligonā bērni aplūkoja bīstamo atkritumu un apģērbu nodošanas konteinerus. Skatījās, kā tiek šķiroti un presēti atkritumi. Ieguva zināšanas par sadzīves atkritumu pārstrādi.

Meža muzeja apmeklējums bija īpaši aktuāls, jo šī gada iestādes Ekoskolas  tēma ir “Mežs”. Mežzines Annas Āzes muzejā bērni aplūkoja Latvijas mežos sastopamo dzīvnieku un putnu izbāzeņus, to mājokļus. Vēroja mežizstrādes tehniku, darba rīkus.  

Līdz mācību gada noslēgumam turpināsim iepazīt dažādu profesiju pārstāvjus. Secinājām, ka bērni izrāda interesi par dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī labprāt izsaka savas vēlmes, kādas profesijas pārstāvjus vēl vēlētos apmeklēt.

Apmeklējot profesiju pārstāvjus bērni ir izteikuši idejas par savu nākotnes profesiju, piemēram, policiste, zinātnieks, mežstrādnieks, bērnudārza auklīte u.c.

 

Sagatavoja: 11.grupas skolotājas Signe VĪKSNA, Inese RATSEPA

Skip to content