Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par grozījumiem saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem - Alūksnes novads

Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par grozījumiem saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus no 19. jūlija līdz 2. augustam izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektu “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2022. gada 2. maija saistošajos noteikumos Nr. 11/2022 “Par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novadā””.

Lai nodrošinātu personu tiesības saņemt sociālos pakalpojumus iespējami tuvu to dzīvesvietai, saistošajos noteikumos noteikta kārtība, kā dienas aprūpes centra un specializēto darbnīcu pakalpojumu piešķir personām, kam Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde pērk grupu mājas (dzīvokļa) pakalpojumu no citas pašvaldības.

Tāpat saistošajos noteikumos jaunā redakcijā izteikta nodaļa par dienas aprūpes centra pakalpojumu, tā mērķiem, uzdevumiem, pieprasīšanas un sniegšanas kārtību, iekļauta atsevišķa nodaļa par specializēto darbnīcu pakalpojuma sniegšanu, kā arī veikti dokumenta redakcionāli labojumi.

Ar saistošo noteikumu projektu var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem: https://aluksne.lv/index.php/sabiedriba/sabiedribas-lidzdaliba/saistoso-noteikumu-projektu-apspriesana/.

Viedokli par saistošo noteikumu projektiem iedzīvotāji var izteikt brīvā formā vai izmantojot anketas, kas pieejamas iepriekš minētajā tīmekļvietnes sadaļā.

 Viedokli par saistošo noteikumu projektiem izziņotajā termiņā var iesniegt:

  • nosūtot kā elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi portālā latvija.gov.lv,
  • nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv,
  • nogādājot pašvaldībā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot veidlapu kādā no Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem (administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, vai pagastu bibliotēkās to darba laikā),
  • nosūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301 (pasta zīmogam uz aploksnes jāsakrīt ar attiecīgo saistošo noteikumu projekta viedokļu izteikšanai izsludinātā termiņa pēdējo dienu).
Skip to content