Liepnā par vairākām sakoptākām vietām vairāk - Alūksnes novads

Liepnā par vairākām sakoptākām vietām vairāk

Liepnā 2022. gada jūlija sākumā tika realizēts projekts “Gājēju tiltiņa uz Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolu virsmas seguma atjaunošana”. Izlietotie līdzekļi 2420,87 EUR, no kuriem 2411,77 EUR piešķirts no Alūksnes novada pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammas 2022. gadam Liepnas pagastam paredzētajiem līdzekļiem.

Darbus veica SIA Ozolmājas”. Projekta ietvaros nomainīts segums gājēju tiltiņam uz Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolu. Esošais dēļu segums bija nolietojies, nestabils, vietām satrunējis. Tiltiņš savieno iepriekš izbūvēto bruģēto gājēju celiņu uz pamatskolu, iedzīvotāji to izmanto, ejot uz ģimenes ārsta prakses vietu “Muižā”, uz tūrisma apskates objektu “Muižas brūzis”, kā arī no dzīvesvietas uz Liepnas centru un atpakaļ uz mājām. Rezultātā pagasta iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja pārvietoties pa drošu, estētisku gājēju tiltiņu.

Savukārt šī gada jūnijā realizēts projekts “Piebraucamā ceļa seguma atjaunošana pie Sprinduļkalna kapsētas”. Laika gaitā piebraucamais ceļš pie Sprinduļkalna kapsētas bija nolietojies, izveidojušās bedres. Lai nodrošinātu līdzenāku ceļa brauktuvi, bija nepieciešams veikt esošā ceļa posma atjaunošanu. Darbus veica SIA “Sorma” par kopējo summu 2180,42 EUR (pagasta pārvaldes budžeta līdzekļi). Uz piebraucamā ceļa tika uzbērts sagatavots grants maisījums. Tagad kapsētas, kā arī piemiņas vietu (represēto piemineklis, nacionālo partizānu piemiņas vieta) apmeklētājiem ir iespēja pārvietoties pa līdzenu ceļa brauktuvi.

Šie abi projekti realizēti, ņemot vērā iedzīvotāju izteiktos priekšlikumus Alūksnes novada attīstības programmas izstrādes laikā un tika virzīti Liepnas pagasta iedzīvotāju apspriešanai  2022. gada 28. marta sanāksmē. Sanāksmes laikā tika izteikti vairāki priekšlikumi teritorijas labiekārtošanai. Viens no tiem – salabot stāvlaukumu pie veikala “Maks” (aizbērt bedres). Sadarbībā ar zemes īpašnieku 2022. gada jūnija beigās šis trūkums tika novērsts.  

 

Ilze Paia,

Liepnas pagasta pārvaldes vadītāja

Skip to content