Satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošana jāsaskaņo pašvaldībā - Alūksnes novads

Satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietošana jāsaskaņo pašvaldībā

No 2023. gada 1. janvāra ir spēkā grozījumi “Ceļu satiksmes likumā”, un tā 38. panta otrā daļa nosaka, ka satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus (turpmāk – SOTL) uzstāda un noņem atbilstoši būvprojektam. Ja būvprojekts nav nepieciešams, ceļa pārvaldītājs atļauju SOTL uzstādīšanai un noņemšanai, izņemot uz valsts autoceļiem, saskaņo ar attiecīgo pašvaldību. Visos citos gadījumos atļauju saskaņo ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi ir ceļazīmes, gulošie policisti u.c. Tas nozīmē, ka turpmāk gadījumos, kad nav plānoti būvdarbi un nav nepieciešams būvprojekts, bet ir vēlme uzstādīt ceļazīmes iekšpagalmos, gulošu policistu u.c., saskaņojums ir jāsaņem pašvaldībā.

Līdz ar to informējam, ka Alūksnes novadā SOTL uzstādīšanas un noņemšanas saskaņošanu uz pašvaldības ceļiem, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, uz māju ceļiem, ielām, ceļiem-kopīpašumiem (fizisku un/vai juridisku personu kopīpašumiem) un komersantu ceļiem veic Alūksnes novada pašvaldība.

Lai saskaņotu SOTL uzstādīšanu un noņemšanu, teritorijas pārvaldītājam vai pilnvarotai personai pašvaldībā ir jāiesniedz:

1) iesniegums par atļaujas SOTL uzstādīšanai/noņemšanai saskaņošanu;

2) SOTL plāns (shēma), kas atbilst Latvijā obligāto standartu un citu normatīvu prasībām. 

Dokumentus var iesniegt Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros Alūksnē, pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, vai pagastos – bibliotēkās, vai iesniegt ar drošu elektronisko parakstu parakstītus dokumentus, nosūtot uz pašvaldības e-adresi vai e-pastu dome@aluksne.lv.

Ceļa vai teritorijas pārvaldītājs ir atbildīgs par SOTL savlaicīgu un noteiktajām prasībām atbilstošu uzstādīšanu un noņemšanu un pastāvīgu atrašanos lietošanas kārtībā, kā arī nodrošina, lai tie būtu salasāmi un pamanāmi.

Skip to content