Vasaras DIVDIENIS Jaunannā - Alūksnes novads

Vasaras DIVDIENIS Jaunannā

Vasaras DIVDIENIS JaunannāJaunannas jauniešu klubs “Tikšķis” katru vasaru rīko divu dienu aktivitātes par kādu noteiktu tematu, iesaistot tajās jauniešus no Jaunannas un citiem Alūksnes novada pagastiem. Šāds vasaras DIVDIENIS notika arī šogad 25.-26.jūlijā un tā nosaukums bija “Uz viena viļņa ar dabu”.

Divu dienu laikā jaunieši no Alūksnes novada dažādām vietām un Rīgas, kopā darbojoties, iepazina sevi, citus aktivitāšu dalībniekus un Jaunannas apkārtni, ieguva jaunus draugus. DIVDIEŅA sākumam tika ieplānota interesanta un atraktīva atklāšana, jauniešu iepazīšanās Jaunannas aktīvās atpūtas vietā Zaķusalā, bet diena iesākās drūmi un lietaini. Šis neparedzamais sākums jauniešus neapstādināja, tie iepazinās un ātri atrada kopīgu valodu, darbojoties Jaunannas tautas namā. Pēc garšīgajām pusdienām ēdnīcā “Pie Andas”, aktivitāšu dalībnieki devās 10 kilometru garā pārgājienā, pa ceļam veicot dažādus uzdevumus. Pārgājiena laikā apmeklējām zemnieku saimniecību “Juri” un stādaudzētavu “Ievugravas”, noskaidrojām, ar ko nodarbojas katrā no tām.

Pēc pārgājiena un vakariņām ēdnīcā, jaunieši uzlaboja ēdienu gatavošanas prasmes un labāk iepazina viens otru salātu un uzkodu gatavošanas spēlē. Jaunieši tika sadalīti komandās un pēc dotajām ēdienu receptēm gatavoja uzkodas sev un citiem. Lai gan ēdieni, kas tika gatavoti vakara gaitā, bija tālu no delikatesēm, jaunieši DIVDIEŅA noslēgumā atzina, ka gatavošana bija viena no viņu mīļākajām aktivitātēm. Pirmā diena tika noslēgta ar sarunām pie ugunskura un pastaigām pa naksnīgo Jaunannu.

Otrajā dienā pēc brokastīm jaunieši devās laivot pa Pededzi. Pāri upei sakritušie koki šo aktivitāti padarīja vēl interesantāku, jo jauniešiem bija jācenšas tikt cauri šiem aizsprostiem bez iesprūšanas un aizkavēšanās. Katrs laivu brauciens daudziem jauniešiem ir izaicinājums sev, lai pārbaudītu savus spēkus un izturību. Paldies “Ezermalas laivas” par sadarbību un atbalstu šīs vasaras laivu braucienam!

Pēc laivošanas, otrās dienas pēcpusdienā DIVDIEŅA dalībnieku nākamā aktivitāte bija Zaķusalas estrādes aizmugures apgleznošana ar pūšamajām aerosolkrāsām. Estrādes priekšpuse jau pāris gadus ir izgreznota ar jauniešu veidotajām gleznām, bet aizmugure izskatās pavisam neinteresanta. Tieši tāpēc “Tikšķim” radās ideja apgleznot to, kā arī atstāt zīmējumus nometnes piemiņai, kurus varēs apskatīt jebkurš interesents.

Mūsu DIVDIEŅA noslēgumā visi dalībnieki pārrunāja to, kas viņiem visvairāk patika un paliks atmiņā no šīs vasaras divu dienu aktivitātēm, kā arī to, kas nepatika vai īsti nesanāca. Jauniešu kluba “Tikšķis” dalībnieki, kas piedalījās šajā mazajā nometnē, atcerēsies sniegtās atsauksmes, lai varētu padarīt nākošo nometni vēl labāku.

Jaunannas jauniešu kluba “Tikšķis” notikušā DIVDIEŅA projektu “Uz viena viļņa ar dabu” finansiāli atbalstīja Alūksnes novada pašvaldība Alūksnes novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursa 2023 ietvaros.

Monta Undīne Naudiņa
JK “Tikšķis” dalībniece

Skip to content