Informācija uzņēmējiem no VID (25.03.2020.) - Alūksnes novads

Informācija uzņēmējiem no VID (25.03.2020.)

Lai operatīvi reaģētu uz COVID-19 krīzes izraisītajām ekonomiskajām sekām un sniegtu atbalstu nozarēm, uzņēmumiem un to darbiniekiem, šī gada 20. martā ir pieņemts vienots likums “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību“. Tas paredz virkni atbalsta pasākumu nodokļu jomā uzņēmumiem, to darbiniekiem un saimnieciskās darbības veicējiem, ko turpmāk nodrošinās Valsts ieņēmumu dienests.

Likuma normas piemērojamas no ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīža – 12. marta.

Pašlaik turpinās darbs pie saistīto Ministru kabineta noteikumu izstrādes – pēc to pieņemšanas informācija par atbalsta saņemšanu tiks papildināta.

Informācija par atbalsta iespējām:

  67120020 – VID atbalsta tālrunis COVID-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem

Šis tālrunis darbosies darba dienās no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.15 līdz plkst. 17.00, bet piektdienās no plkst. 8.15 līdz plkst. 8.15-15.45.

Zvanot uz to, ikviens uzņēmējs un saimnieciskās darbības veicējs varēs saņemt VID konsultantu atbildes uz jautājumiem par to, kādas atbalsta iespējas nodokļu jomā ir pieejamas, un kā tās saņemt gadījumā, ja uzņēmējdarbību ir skārusi COVID-19 izraisītā krīze.

  VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”

Atbalsta iespējas krīzes skartajās nozarēs

  • Nodokļu samaksas termiņa pagarināšana
  • Atlīdzības izmaksa dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekiem

Citas atbalsta iespējas, saskaroties ar COVID-19 izraisītām grūtībām

  • Gada pārskatu iesniegšana
  • Iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumi
  • PVN pārmaksas atmaksa
  • Padziļinātās sadarbības programma un tās dalībnieki
  • Atbalsts dezinfekcijas līdzekļu ražošanai
  • Alkoholisko dzērienu tirdzniecība attālināti

Vairāk informācijas par pieejamo atbalstu: https://www.vid.gov.lv/lv/covid-19?fbclid=IwAR0uTfLVgfgVwA_SA3SDZBvmS8VVMG-TVxMwrVjosxk_8LON4TSrKLdUow0

Nodokļu maksātāji arī turpmāk pieejamas jau līdz šim normatīvajos aktos noteiktās iespējas nodokļu samaksas termiņa atlikšanai un pagarināšanai līdz vienam gadam. Plašāka informācija pieejama VID tīmekļa vietnē sadaļā “Nodokļi/Noderīgi/Termiņpagarinājumi un nodokļu parādi/Kārtējo un nokavēto nodokļu maksājumu sadalīšana termiņos“.

 

Skip to content