Alūksnes velotrasē - BTA Pump Track Čempionāta trešais posms - Alūksnes novads

Alūksnes velotrasē – BTA Pump Track Čempionāta trešais posms

Nākamnedēļ, 3. augustā, Alūksnes pilsētas svētkos, Alūksnes veloparkā Velosolutions asfalta velotrasē norisināsies šī gada “BTA Pump Track Latvijas Čempionāta” trešais posms. Savukārt blakus esošajā BTA Velozinis velotrasē bērniem un jauniešiem norisināsies pasākums “BTA Velozinis Akadēmija”. BTA Pump Track Čempionāts ir sacensības, kas pulcē aktīvā dzīvesveida piekritējus ar dažādiem braucamrīkiem – velo, skrituļslidām, skrituļdēļiem, kā arī skrejriteņiem. Braucēji četrās vecuma grupās sacentīsies par labākā trases laika uzstādīšanu, savukārt “BTA Velozinis Akadēmija” ir pasākums, kura laikā iespējams apgūt veloprasmes un izbraukt dažādus trases elementus, kas imitē pilsētvides šķēršļus. Dalībnieku reģistrācija: https://forms.gle/DUzk9UYWp9qD5tLX6

 BTA Pump Track čempionāts ir mūsdienīgas sporta sacensības, kas norisinās jau ceturto gadu, un kas piesaista bērnus, jauniešus, un arī pieaugušos dalībniekus. Katru gadu čempionāta norises lokācijas tiek rūpīgi pārdomātas, un Alūksnes veloparks ir lielisks jaunums mūsu čempionāta posmu pieturvietās. Tikai pagājušajā gadā atklātās trases – gan Velosolutions asfalta velotrase, gan BTA Velozinis velotrase – jau ir ieguvušas lielu bērnu un jauniešu atsaucību vietējo iedzīvotāju starpā, tādēļ šogad ar trešo BTA Pump Track čempionāta posmu Alūksnē vēlamies piesaistīt arī dalībniekus no citiem Latvijas reģioniem. Sacensību ilgtermiņa mērķis ir turpināt augt un attīstīties, kā arī turpināt apvienot arvien vairāk braucējus un iesaistīt visa vecuma interesentus aktīvā dzīvesveida kustībā, dodot iespēju ikvienam sevi izaicināt un pārbaudīt savas prasmes, kā arī iesaistīties sacensībās un iegūt jaunas un vēl nebijušas emocijas!

Turpinot 2024. gada sezonu ar trešo posmu, šajās sacensībās provizoriski piedalīsies ap 150 – 200 azartiski braucēji gan sieviešu, gan vīriešu grupās, kur jaunākie, iespējams, būs pat tikai 2 gadus veci braucēji, bet nobriedušākie dalībnieki būs pārkāpuši 50 un vairāk gadu slieksni, kā arī starp dalībniekiem būs profesionāli sportisti – PRO grupā, nekonkurējot ar citām grupām. Dalībnieki ieradīsies no dažādām Latvijas pilsētām un sacentīsies par labāko trases laiku. Pārliecinoši, čempionāta otrajā posmā norisināsies aktīva sacensība starp braucējiem, kas nemainīgi arī skatītājiem un līdzjutējiem sniegs pozitīvas emocijas.

Gan “BTA Pump Track Čempionātā” gan “BTA Velozinis” velotrasē būs iespējams iegūt vērtīgas balvas no pasākuma rīkotājiem un sadarbības partneriem. Šīs sacensības organizē biedrība “For Better” sadarbībā ar Alūksnes sporta skolu un Alūksnes novada pašvaldību. Galvenais pasākums sponsors ir apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company”, nodrošinot iespēju ikvienam piedalīties šajā čempionātā bez maksas.

 

Skip to content