Septembrī Alūksnes novadā notiks militārās mācības “Namejs 2021” - Alūksnes novads

Septembrī Alūksnes novadā notiks militārās mācības “Namejs 2021”

Šī gada septembrī Alūksnes un Balvu novados norisināsies daļa no Nacionālo bruņoto spēku militāro mācībām “Namejs 2021”.

Mācību aktīvajā fāzē no 24. līdz 26.septembrim tiks pārbaudīta Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes rezerves karavīru un zemessargu, tostarp 31.kājnieku bataljona, spēja veikt uzdevumus konvencionālā apdraudējuma gadījumā. Plānots, ka šajā laikā mācībās piedalīsies arī Igaunijas Bruņoto spēku karavīri. 

Mācību aktīvā faze 24.–26.septembrī notiks Alūksnes novada Mālupes pagastā, kā arī Balvu novada Vīksnas un Kubulu pagastos.

Tāpat no 3. līdz 5. septembrim iepriekš minētajās teritorijās notiks Zemessardzes 31. kājnieku bataljona lauka taktiskās mācības, kuru laikā zemessargi pilnveidos lauka kaujas iemaņas, kā arī trenēs apakšvienību sadarbību, lai sagatavotos militāro mācību “Namejs 2021” aktīvajai fāzei

Militāro mācību laikā pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamiem pārvietošanās īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties mācību laikā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu.

Regulāri vingrinoties un pārbaudot savas spējas, Latvijas zemessargi un karavīri nodrošina to, ka ar katru gadu valsts aizsardzība kļūst arvien spēcīgāka. Zemessargi un karavīri trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot savas prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – savus novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Skip to content